![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Mam coś takiego
Kod <script type="text/javascript"> function ObliczWynik(){ var b = document.getElementById('liczbaB').value; var c = document.getElementById('liczbaC').value; if ( b !== '' && c !== '9') { document.getElementById('wynik').value = parseInt(b) * parseInt(c); } else { alert("Proszę wypełnić wszystkie pola"); } } </script> <input id="liczbaB" type="text" value="1" class="tip" title="Liczba graczy" placeholder="Liczba graczyi" style="margin-bottom: 10px; width: 500px;"/><br/> <input id="liczbaC" type="text" readonly="readonly" value="9 za kolejnego" style="width: 500px;margin-bottom: 10px;" class="tip" title="Opłata za kolejnego gracza" placeholder="9 diaxów" /><br/> = <input id="wynik" type="text"/> <input type="button" value="Oblicz" onclick="return ObliczWynik()" /> I teraz moje pytanie jest takie jak to przerobić by wynik pokazywał się od razu po wpisaniu liczby graczy w drugim polu,gdzie mamy "9 za kolejnego" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%)
|
Obsłuż zarzenie onchange
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
onchange się odpala po wyjściu z inputa, więc może lepiej w tym wypadku keyup obsłużyć.
EDIT: Cytat Witam. Mam coś takiego nie szanujesz innych użytkowników. - to forum potrafi kolorować składnie JS. - po drugie - jeśli już piszesz kod, jak z chlewa i stosujesz style css inline (style=".....") to je usuń zanim je wrzucisz na forum. nieczytelne. Ten post edytował PrinceOfPersia 6.05.2014, 21:32:08 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 3.04.2026 - 08:52 |