![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Mam problem z tymi serwerami. NIC nie przychodzi na email tj nawet email nie przychodzi. Kiedy wysylam na np. onet. interie, gmail wsio jest ok a tutaj nawet ustawienie filtrow nie pomaga. Dodalem adres spod ktorego przesylam email (FROM) i tez nic. Wiem ze kod jest poprawny zreszta dla pewnosci wstawilem prosty przyklad f. mail() do innego pliku i wywolalem. Tez nic. Juz nie wiem co mam z tym robic a musze miec to pod hotmail i yahoo. Ktos pomoze (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Zaznaczam że nie ma listów w spamie czy junk email. Nic, totalne zero.
Za każdym razem zwraca true a emaila jak nie bylo tak nie ma. edit: Znalazlem teraz taki przyklad i tez nic nie dochodzi. Przykld z manuala gdzie pisze ze dziala na hotmail rowniez :/ Na gmail dochodzi.
Ten post edytował TwojPan 14.04.2014, 07:45:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki jest adres from? od kogo jest ten mail? dodaj dodatkowe naglowki do maila.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki jest adres from? od kogo jest ten mail? dodaj dodatkowe naglowki do maila.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy serwer, z ktorego to wysylasz to serwer onetu? jezeli ip nadawcy jest niezgodne z rekordem mx serwera danej domeny nadawcy to poczta moze byc odrzucona.
proponuje przerzucic sie z funkcji mail na np. phpmailer i wysylac poczte laczac sie z danym serwerem pocztowym. |
|
|
![]()
|
|
czy serwer, z ktorego to wysylasz to serwer onetu? jezeli ip nadawcy jest niezgodne z rekordem mx serwera danej domeny nadawcy to poczta moze byc odrzucona. proponuje przerzucic sie z funkcji mail na np. phpmailer i wysylac poczte laczac sie z danym serwerem pocztowym. Nie Onetu. To serwer platny. Nie ma z nim problemu. Wszedzie dochodza emaile procz yahoo i hotmail. phpmailer to armata na muchy. Jka widac wysylam tylko troche tekstu, zadne zalaczniki, obrazy etc... W czym moze byc problem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
filtr antyspamowy moze odrzucac poczte z IP niepasujacego do rekordu mx. skoro do innych dochodzi a do nich nie to cos jest na rzeczy. po drugie moze ta poczta wciac idzie i dojdzie za pare godzin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zobacz tez w folderze spam czy czegos nie ma.
Ten post edytował MrMag 14.04.2014, 08:09:47 |
|
|
![]()
|
|
filtr antyspamowy moze odrzucac poczte z IP niepasujacego do rekordu mx. skoro do innych dochodzi a do nich nie to cos jest na rzeczy. po drugie moze ta poczta wciac idzie i dojdzie za pare godzin (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zobacz tez w folderze spam czy czegos nie ma. Filtr sprawdzalem o czym pisalem w pierwszym poscie jak rowniez o folderze spam/junk. Wątpie żeby poczta "szla" od 3 dni (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Najlepsze to to że jeszcze niedawno to działało prawidłowo. Ten post edytował TwojPan 14.04.2014, 08:15:29 |
|
|
![]()
|
|
mowie o filtrze na hotmailu, nie u Ciebie na kompie czy gdzies tam. Twoj 1 zostal juz 20 razy edytowany (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) na poczatku byla tam 1 linijka kodu i kropelka opisu.
Ten post edytował MrMag 14.04.2014, 08:17:26 |
|
|
![]()
|
|
mowie o filtrze na hotmailu, nie u Ciebie na kompie czy gdzies tam. Twoj 1 zostal juz 20 razy edytowany (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) na poczatku byla tam 1 linijka kodu i kropelka opisu. No a ja o czym mowie. Przeciez nie grzebie w ustawieniach u siebie tylko na serwerze. Edytowalem 2 razy. Pierwszy raz minute moze po napisaniu posta glownego a przyklad z manuala dodalem pozniej ale nie o tym mowa. Ktoś pomoże (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował TwojPan 14.04.2014, 08:24:55 |
|
|
![]()
|
|
moze odrzucaja cala poczte z onetu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ja kiedys odrzucalem cala poczte z hotmaila bo i tak zawsze byl to spam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moze odrzucaja cala poczte z onetu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ja kiedys odrzucalem cala poczte z hotmaila bo i tak zawsze byl to spam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ale co ty z tym onetem ? gdzie ja napisalem ze wysylam z onetu.Jesli ci chodzi o ten prayklad gdzie pisze ONET.PL to tylko przyklad bo tam moze byc byle co z tego co widze bo skoro na gmail, onet, wp, interie itd.... dochodza emaile gdzie w naglowek FROM daje "dupablada@blebleble.pl" i dochodzi to cos nie tak..........To po pierwsze po drugie NIE MA FILTROWANIA ustawionego a nawet dodałem regule/adres zeby serwer hotmaila łykał emaile z tego adresu (FROM) Chyba że ustwienia sa gdzies odgórne do ktrorych nie ma dojscia ale to by bylo bez sensu przeciez. Zresztą $_SERVER['SERVER_NAME'] ściaga sobie sam nazwe serwera. Skoro musi byc prawidlowy to jest ale i tak nie dochodzi. Zmieniłem serwer i poszlo ale do spamu. Cholera co jest (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten lipny serwer to vdl.pl ktory hostuje linuxpl.com Ten post edytował TwojPan 14.04.2014, 08:37:15 |
|
|
![]()
|
|
to moze odrzucaja cala poczte z tego ip, niezaleznie od filtra uzytkownika na hotmailu
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:18 |