![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Domin- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam pytanie, może dość banalne ale dla mnie ważne. Mianowicie jak powinien wyglądać skrypt wczytujący inny plik w określone miejsce. Np. Mam stronę podzieloną na 3 kolumny i chciałbym w tej po lewej wczytywać menu z pliku znajdującego się w folderze pod nazwą "odnosniki", a plik nazywa się "menu.php". Plik menu jest często modyfikmowany dlatego nie chcę umieścić stałego menu aby go ciągle we wszystkich podstronach przeprawiać. Z góry wielkie dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a przy okazji jak ktos to oglada, to moze mi powie, czy da rade wysylac maile bez postawionego serwera pocztowego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Chyba, że przez własnego klijenta pocztowego... mailto: ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz sie połączyć z innym serwerem i za jego pomocą wysłać maila.
Np.: Masz skrypt na serwerze A (bez poczty), twój skrypt łączy sie na przykład z serwerem interii gdzie masz konto i za pośrednictwem serwera interii wysyła z twojego konta maila. |
|
|
-Domin- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |