![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nastepujacy kodzik
Jest to skrypt ktory czyta katalogi , (katalog z efakturami) i tam sa pliczki xml. Wczytuje taki plik i przygotowywuje do exportu do pliku .xls (Excel) Wszystko dziala jedna potrzebuje zastosowac trick mam trzy pola, KwotaNetto KwotaVAT KwotaBrutto. Sa one np w takim formacie 1023.55 a ja zamiast kropki potrzebuje przecinek w cenie. Czyli zamiast 1023.55 potrzbuje miec 1023,55 i zrobilem to poniewaz jest to proste uzywam do tego kodu o takiego Powiem wiecej to dziala poniewaz na czysto na www kropka zamienia sie w przecinek. Problem jest taki ze przy eskoprcie do xls kwota 1023,55 nie wyswietla sie w jednej komorce pliku tylko jest tak "1023 -> nastepna komorka -> 55" czyli przecinek powoduje przejscie do nastepnej kolumny. Czy ktos wie moze jak to obejsc bo szczerze mowiac nie mam pomsylu. W pliku nie ma takze polskich znakow ale to juz mniejszy problem. Pozdrawiam Kamil |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 18 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A myślałeś może o użyciu gotowej biblioteki do obługi xls? Ja polecam. Wdrożenie zajmie chwilę, a sporo mniej nerwów stracisz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
https://github.com/PHPOffice/PHPExcel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiecie co nie chce uzywac biblioteki do wdrozenia takiego jednego malego zestawienia ... w intranecie firmowych ktory teraz tworze juz bede uzywal biblioteki bo tam bedzie w kij tych zastawien a tutaj chcaialem sie obejsc bez jesli sie dua
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Równie dobrze możesz użyć zwykłej tabelki HTML, ona zostanie przekonwertowana do Excela
|
|
|
![]()
|
|
faktycznie tabelki daja rade (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) dzieki wielkie chlopaki za pomoc PL znaki tez juz udalo mi sie ogarnac
temacik do zamkniecia i jeszcze raz dzieki za pomoc - udanego weekendu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 20:58 |