![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem gdyż chciałbym pobrać źródło strony i z niego wyciągnąć odpowiedni fragment kodu javascript. Napisałem taką funkcję
I nie wiem co robie źle ale ten pattern nie wyciąga ma całego kodu skryptu (ze strony )tylko jego deklaracja takie jak: [4] => type="text/javascript" src="/js/swfobject.js"> [5] => type="text/javascript" src="/js/colorpicker.js"> [6] => type='text/javascript' src='/js/jquery.cookie.js'> [7] => type='text/javascript' src='/js/json2.js'> Jak wcyiągnąć cały kod javacript ze źródła strony? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<script.*?>(.*?)</script> - to złapie wszystko pomiędzy znacznikami <script ...>dowolny kod</script>, ale by dopasowało skrypt wieloliniowy, trzeba zmodyfikować zachowanie silnika, by "." traktował też jako znak nowej linii. Czyli musimy dodać jeszcze modyfikator "s". Dodałbym też "u" na wypadek, gdyby w kodzie skryptu trafiły się znaki w kodowaniu UTF-8.
Możliwe, że DOMDocument będzie tutaj lepszym rozwiązaniem zamiast wyrażeń regularnych. Acha, tak teraz sobie pomyślałem, że jak chcesz wyciągnąć kod z plików js. to trzeba wyłapać ich nazwy z kodu, który otrzumujesz i pobrać osobno. Ten post edytował kreatiff 26.03.2014, 11:46:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może inaczej, mam taki kod w pobranym źrdóle
I jak z niego wydobyć wartość: 783541%78956 Bo wyrażeniami regularnymi go nie wychwytuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
faktycznie wyciąga tą wartość, a mógłbyś napisać co robi dokładnie to wyrażenie, bo pierwszy raz widze je tak zawiłe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak po mojemu, bo nie znam fachowrgo polskiego nazewnictwa.
'omg = ' - szukaj takiego ciągu znaków ( - rozpocznij łapanie [0-9\%] - ale tylko wówczas, gdy kolejne znaki to są cyfry lub znak procenta ) - zakończ łapanie * łap zachłannie (do oporu) wyszczególnione powyżej znaki ; - czyli aż napotkasz średnik Zawartość "zwróć" do $matches. Ale to jest proste wyrażenie, może te małpki @ Cię mylą? Ja stosuję hasze #, ale większość chyba jednak slashe /. Nie robi to żadnej różnicy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 19:52 |