![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam prosty formularz, i chciałbym w nim wymusić obowiązkowe zaznaczenie dwóch pól typu RADIO. Jeśli użytkownik nie wybierze to musi otrzymać odpowiedni komentarz.
Skrypt działa, ale chciałbym aby zmieniał alert w zależności, który radio nie jest zaznaczony. Jeśli radio plec = '', to komunikat taki "aaaaaaaaaaaaa". Jeśli radio przyczyna ='' to komunikat "bbbbbbb". Jak to przerobić. Poproszę o pomoc. Ten post edytował 8_pasarzer_NOSTROMO 24.03.2014, 11:59:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie, działa.
OnClick='POMÓGŁ' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak na marginesie: ale wiesz, ze glowne sprawdzanie tak czy siak musi byc po stronie php?
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wszystkim za pomoc.
Przebudowałem nieco mój kod na taki :
Skrypt działa jak złoto, sprawdza czy wypełniony jest checkbox, radio, input text. Ale idąc dalej tą analogią chciałbym aby javascript sprawdzał pętlą checkoboxy bo może dojśc do sytuacji że nie będę wstanie z góry wiedziec ile ich będzie. Przykład formularza :
Jak w tym przypadku sprawdzić czy choć jeden checkbox jest zaznaczony ? Próbowałem coś, takiego :
Bardzo prosze o pomoc, bo z js słabo mi idzie, ale bardzo mi się podoba i zaczynam łapać podstawy. Witam Kto mi pomoże z tym formularzem. Tym razem
Formularz składa się z 2 opcji
Można wybrać coś z selecta lub zaznaczyć checkboxem uaktywnienie drugiego pola (input text). Chciałbym uzsyakć alerta o tym iż osoba zaznaczyła checkboxa (że chce wpisać coś w pole input text) a nic nie wpisała. Pomocy! Ten post edytował 8_pasarzer_NOSTROMO 25.03.2014, 22:37:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:32 |