![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--KAL-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam prosty tekst w pliku html <html>
<head> <title>Pierwszy skrypt php</title> </head> <body> <php echo "Przykładowy tekst na stronie"; > </body> </html> oczywiscie zapisany z rozszerzeniem .html i zaznaczone "wszystkie pliki" i nie czyta mi tego na stronie gdy chce odpalic i zobaczyc napis, kiedy pousuwam te <?php i ?> i pisze normalnie html to czyta a tak z tym php nie chce |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przeczytaj kurs, tam jest napisane, że pliki PHP muszą mieć rozszerzenie .php (inaczej musisz grzebać w ustawieniach serwera).
Obowiązują też znaczniki <?php a nie <php. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
--KAL-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok zmieniłem na rozszerzenie .php i dodalem znaki zapytania i wciąż przeglądarka nie wsywietla mi tekstu, title czyta, body nie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz w ogóle jakiś serwer?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie mam serwera, ucze sie stacjonarnie na swoim jak z kursem html, czyli w notatniku pisze i odpalam przez swoją przeglądarke i patrze jak to wygląda
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masakra. Żeby odpalać skrypty PHp potrzebujesz co najmniej postawić lokalny serwer. Jeśli nie chcesz nic instalować to nowe wersje PHP mają serwer wbudowany (odpalany z linii poleceń). Jak chcesz pełne środowisko do pracy zobacz mój artykuł http://wwwgo.pl/article/13/konfiguracja_sr...%3A_serwer_http
-------------------- |
|
|
--KAL-- |
![]()
|
Goście ![]() |
za długie i nic nie rozumiem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz XAMPP i zainstaluj. Litości...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za długie i nic nie rozumiem No to kolego jak nie chce ci się czytać za wiele w świecie programowania nie zdziałasz. Bo jak już poradzisz sobie z instalacją czeka cię masa czytania żeby cokolwiek zrozumieć. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:04 |