![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: Wrocław City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie ,prowadze strone z downloadem , i sponsor dziś do mnie sie przyczepił że zbyt wiele transferu idzie na moją strone , i nakazał mi ograniczyć transfer.A więc pomyślałem , o skrypcie ... który umożliwia ściągniecie pliku (np nazwa.zip) raz w ciągu 15 min.Mam problem z napisaniem tego skryptu ... czy mógł by ktoś pomóc ... był bym bardzo bardzo wdzięczny.
Ten post edytował emumax 15.11.2004, 17:21:21 |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprostszy sposób to ciacho, ustawiasz je na 15 minut i jesli istnieje to pobranie nie jest mozliwe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: Wrocław City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bela_666 @ 2004-11-12 19:12:09) najprostszy sposób to ciacho, ustawiasz je na 15 minut i jesli istnieje to pobranie nie jest mozliwe a jak takie cookies napisac ? i jak napisac skrypt sprawdzający czy takie "ciacho" jest na dysku.Z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawi ciasteczko o nazwie = nazwa z wartoscia = wartosc na czas 3 h żeby sprawdzić czy ciacho jest:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
dziękuje , jeśli jesteś z Wrocka to masz u mnie piwo ..
Ten post edytował emumax 13.11.2004, 19:23:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko ze to nie pozwoli na sciagniecie tego samego pliku przez danego usera w ciagu 15 minut. a raczej malo kto sciaga ten sam plik kilka razy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
jesli miales na mysli aby dany plik mozna bylo sciagnac raz na 15 minut (przez kogokolwiek) to musisz miec jakas baze danych z informacją o plikach i tam np. trzymac date ostatniego sciągniecia pliku. jesli jest mniejsza niz 15 minut to nie pozwalasz na sciagniecie. jesli jest wieksza to otwierasz plik przez fopen() i odsylasz jego "tresc" do uzytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Vengeance @ 2004-11-13 20:51:23) tylko ze to nie pozwoli na sciagniecie tego samego pliku przez danego usera w ciagu 15 minut. a raczej malo kto sciaga ten sam plik kilka razy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) jesli miales na mysli aby dany plik mozna bylo sciagnac raz na 15 minut (przez kogokolwiek) to musisz miec jakas baze danych z informacją o plikach i tam np. trzymac date ostatniego sciągniecia pliku. jesli jest mniejsza niz 15 minut to nie pozwalasz na sciagniecie. jesli jest wieksza to otwierasz plik przez fopen() i odsylasz jego "tresc" do uzytkownika. nie chodzi mi o zane bazy danych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) , poniewaz korzystam z jportala , i w nim nie jest raczej zapisana data godzina itp ostatniego pobrania , prosze o wytłumaczenie na przykładzie " mam plik tapety.zip i chce zrobić takie coś aby mozna było pobrac plik (klikajac na link) raz w ciągu 15 min ... po następnym kliknięciu , pojawiał by sie komunikat "zaczekaj 15 min aby pobrać plik" ... jedna z osob częściowo mi pomogła pisząc formułe cookies , ale co do skryptu php cos mi nie pasuje ... poniewaz jest tam warunkowanie jesli jest cookies to pojawia sie napis jakiś tam , a brakuje mi tego gdy nie ma skryptu , to pobiera plik tapety.zip. Jeśli namotałem przepraszam.Z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien temat na taki ktory bedzie pasowal do twojego problemu. Inaczej zablokuje.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(kAzu^ @ 2004-11-13 22:29:52) Zmien temat na taki ktory bedzie pasowal do twojego problemu. Inaczej zablokuje. temat poprawiony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) i zarazem prosze o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:43 |