![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zwracam się do Was z pytaniem / problemem. Otóż chciałbym zliczyć ilość rekordów z bazy, konkretnej tabeli. No więc stworzyłem pętlę do całego zapytania, tamto poprawnie zlicza, a gdy chcę, np niewidoczność zliczyć, już nic nie pokazuje. Pętla to while, ze $zmienną, czyli mam tak: no i potem dodaję ++$newest; lecz nie daje to rezultatu. $newestyou = count($zmienna); zlicza wyniki całości z tego zapytania, więc teraz jak pobrać konkretną tabelkę? |
|
|
--dawit-- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie wystarczył by Ci zwykły mysql_num_rows ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, coś chyba nie do końca tak.
Powiedzmy, że mam zapytanie, w którym jest
i wynik całości mam w pętki while:
Nie chcę tworzyć nowego zapytania, więc to zlicza całość. Teraz jak pobrać do tego konkretność, invisible (ilość w niej), próbowałem tak: lecz bez skutki, nic nie pokazuje.... macie jakieś pomysły? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:49 |