![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam 3 tabele: sprzet: id_sprzetu, nazwa, indeks, JIM, ilosc pomieszczenia: id_pomieszczenia, nr_pomieszczenia, opis lok_sprzetu: id_l_s, id_sprzet, id_pom, iloscloksprzetu, uwagi W tabeli sprzet mam informacje ile sprzętu i w jakiej ilości mam na stanie (obciążeniu). W tabeli lok_sprzetu mam dane jaki sprzęt w jakiej ilości znajduje sie w danym pomieszczeniu. Mam raport gdzie porównuję czy mam zgodnośc z ilością sprzetu z obciążenia (tabela sprzet) a tym co jest w pomieszczeniach. Np: w tabeli sprzet mam 22 szt. komputerów na stanie a w pomieszczeniach: nr 12 - 1, nr 22 - 12. Lub jakieś ewentualne nadstany. Zapytanie wygląda tak:
Próbuję dodać jeszcze jedną informację w wyświetlanej tabeli. Chciałbym aby była informacja na podstawie danych- "stan zgodny" lub "stan niezgodny" (przy różnicy). Kiedyś stosowałem switch case, ale w tabeli miałem dodatkowe pole id. Nie wiem za bardzo jak to ugryźć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję. No super! Pewnie, że działa. Teraz zamiast kolumny różnica mam stan (zgodny, niezgodny). A żeby na koniec dodać ile wynosi różnica przy stanie niezgodnym?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jeśli w osobnej kolumnie to po prostu:
a jeśli ma to być doklejone do "niezgodny" to:
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:59 |