![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--kolaborek-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem z zapisaniem danych z formularza (np. pole "sędzia") do bazy danych.
Formularz wyświetla informacje jak na poniższym screenie. (IMG:http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/62/d8z2.png) Jest tam pole kombi "Sędzia" (zielona ramka), które odczytuje z bazy danych pola "Sedzia_id" (wartość "3") i przez CONCAT "imię" i "nazwisko" (wartość "Dorota Zażółć Gęślą Jaźń").
Jak teraz spowodować, aby z formularza przez POST przekazać tylko "Sedzia_id" (te zaznaczone na strzałkami na czerwono)? Najlepiej gdyby to pole nie musiałoby być wyświetlane obok imienia i nazwiska... Pewnie jest to błaha rzecz, ale męczę się z tym już parę dni... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 18 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Wygląda, że działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A jak się nazywa takie "coś" ? Chciałbym wiedzieć o czym mam poczytać ... Przez nieuwagę nie byłem zalogowany dodając pierwszego posta i nie mogę dać "ghost1511", że mi pomógł. Jeżeli moderatorzy czytają ten temat proszę, aby zrobili to w moim imieniu. Ten post edytował Kshyhoo 25.01.2014, 11:08:47
Powód edycji: [Kshyhoo]: Done :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz poczytać poprostu o polu option z użyciem php.
value to wartość id danego pola name to nazwa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:00 |