![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
poszukuje jakiegoś przykładu rozwijalnej dynamicznej listy z podkategoriami. Mam jakis tam skrypt ale nie spełnia on moich oczekiwań, a mianowicie. Potrzeba mi jest taka oto dynamiczna lista np wybieram kategorie samochody->czesci->silnik->paski lub ubrania->spodnie lub nieruchomosci->lokale->użytkowe chodzi o to, że w każdej z tych kategoriii występuje różna liczba podkategorii W skrypcie który mam jest tylko kategoria główna i dwie podkategorie. Macie może jakaś stronkę z przykładem oraz demem do ściągnięcia. I druggie pytanie. Czy lepiej liste kategorii i podkategorii mieć w bazie czy może stworzyć jakąś tablice? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W skrypcie który mam jest tylko kategoria główna i dwie podkategorie. Macie może jakaś stronkę z przykładem oraz demem do ściągnięcia. I druggie pytanie. Czy lepiej liste kategorii i podkategorii mieć w bazie czy może stworzyć jakąś tablice? To zależy ile masz tych kategorii/podkategorii i czy będziesz je zmieniał. Jeśli dużo i będziesz chciał wprowadzać zmiany to lepiej użyj SQL. Najlepszym rozwiązaniem było by wczytywanie kategorii poprzez AJAX tzn. wybierasz z 1 selecta -> AJAX pobiera 2 select -> wybierasz 2 selecta -> itd. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi mi o taki inteligentny skrypt, który np po dodaniu kategorii i podkategorii uwzględni to i pobierze dane z bazy i je wyświetli. Lub inna opcja zrobię tablice i bede sam wrzucać ręcznie kategorie i podkategorie. Potrzebny mi jest taki skrypt w ajax + oczywiscie php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. http://www.dhtmlgoodies.com/index.html?dht...-chained-select
czy to: http://www.9lessons.info/2010/08/dynamic-d...-box-using.html Ten post edytował mar1aczi 20.12.2013, 15:03:15 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
wszystko jest fajnie mar1aczi ale tu z góry mam narzuconą kategorię i podkategorie. Taki skrypt to ja mam. Czyli kategoria jest spięta z jedną podkategorię. A ja chcę uzyskac coś takiego jak jest np na allegro czyli. wybieram np kategorię samochody to w zaleści od wyboru mogę mieć 3 lub 4 podkategorie, zależne od wyboru. Wybieram pracę to wyskakuje mi np 3 podkategorie, wybieram nieruchomości to mam naa 5 podkategorii
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałem Ci wędkę jak użyć powiązanych ze sobą html'owych select. To co będzie w danym select pobierasz z bazy, a bazę musisz utworzyć i uzupełnić.
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem powiązania tych dwoch tabel. jak mozesz to dorzuć jakis przykład do tego z India,usa,Uk w którym po wyborze np polski będe mieć kilka miejscowości, a pozniej kilka np osiedli -p czyli 3 pola wyboru , a nie 2
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:51 |