![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
zastanawiam się czy wpływ na SEO ma wpływ postac URLa. W WP mam mozliwość ustawienia URLi w postaci: domena.com/?p=123 domena.com/rok-miesiac-dzien/tytułwpisu domena.com/rok-miesiac/tytulwpisu domena.com/tytulwpisu Ma to jakiekolwiek znaczenie dla SEO? Co w przypadku gdy tytuły są takie same (czasami sie może zdarzyć) i WP dopisze do urla kolejna cyfrę. Ma to jakikolwiek wpływ na SEO? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przejmuj sie, nie ma co popadac w paranoje wstawic literke/cyferke czy nie czy aby wujek google nie spojrzy na mnie przez to krzywo (IMG:style_emoticons/default/brzydal.gif)
Nie zapominajmy że te algorytmy były tworzone po humanoidów i ładnie wszystko wyłapują i sobie łacza do kupy a takiego popularnego wordpresa i jego wszystkie warianty to ugryzą i wyplują od każdej strony (IMG:style_emoticons/default/goatee.gif) Ogólnie ważniejszy jest anchor tekst niż sam URL aczkolwiek lepiej (łatwiej algorytmom przetrawic) jak i on zawiera również słowa kluczowe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej sobie dać domena.com/tytulwpisu, ewentualnie domena.com/kategoria/tytul, dawaniedaty nie ma sensu w mojej opinii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2014 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno mieć znaczenia, ważne że jak masz ustawione "proste adresy" to jest dobrze, to jest pomocne w seo. Tzn jesli jest domena.com/podstrona-nowa zamiast czegoś typu: domena.com/akfjlalurubuall12jbulur=faajru2#$fjadjjue
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 01:18 |