Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Moja strona w google.pl
tomal85

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam założyłem stronę internetową http://suknieslubne-kopycinska.prv.pl/ ,problem polega na tym że jestem początkujący i nie wiem jak zrobić żeby po wpisaniu słów kluczowych strona pokazała się w wyszukiwarce Google, teraz nawet po wpisaniu nazwy strony w Google nie ma rezultatów tak jakby nie istniała. Proszę o pomoc jak to zrobić.
Go to the top of the page
+Quote Post
ctom

-----

primo: raczej tutaj szukaj jak to zrobić

secondo: czy naprawdę firmy nie stać na normalny hosting i domenę (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) pomijam wygląd strony bo to kwestia gustu (a o gustach się nie dyskutuje )
+Quote Post
tomal85

-----

Cytat(ctom @ 14.12.2013, 14:10:28 ) *
secondo: czy naprawdę firmy nie stać na normalny hosting i domenę (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)

odpowiedz : w innym przypadku nie bylaby na prv (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Cytat(ctom @ 14.12.2013, 14:10:28 ) *
pomijam wygląd strony bo to kwestia gustu (a o gustach się nie dyskutuje )

czyli według twojej opini strona wyglada tragicznie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) podziel się ja dopiero zaczynam . pozdr.
+Quote Post
ctom

-----

Cytat(tomal85 @ 14.12.2013, 16:31:55 ) *
odpowiedz : w innym przypadku nie bylaby na prv (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

dawno żona kupowała tego typu asortyment - ale marże chyba tak nie spadły by 10 zł miesięcznie wpływało aż tak na koszty

Cytat(tomal85 @ 14.12.2013, 16:31:55 ) *
czyli według twojej opini strona wyglada tragicznie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) podziel się ja dopiero zaczynam . pozdr.

to TYLKO moja opinia :
- czarno-białe zdjęcia na froncie jest OK , ale chyba przez to otocznie i ten TOP całość kojarzy mi się z zakładem pogrzebowym.
- nie zauważyłeś, że zdjęcie w tel się nie jest odpowiednie to tego ?
- zdjęcia w galerii , mistrzostwo świata ( przecież można poprosić o zgodę i normalnie je eksponować)

czasami łatwiej kupić i wdrożyć niż "tworzyć" coś na siłę.

popatrz koszty :
- zakup hostingu : 50zł
- zakup domeny : 12 zł
- instalacja wordpressa : 0zł
- zakup jakiegoś szablonu np. tu : ~ 150 zł

pomijam koszt zdjęć oraz pracy przy wdrożeniu, bo jeśli nie umiesz to dolicz kolejne 500zł - ot i masz stronę gotową.

kwestia pozycjonowania (czyli by Cię znaleźli na te słowa kluczowe, które chcesz ) - to już Cię wcześniej odesłałem na odpowiednie forum. I chyba jak zdążyłeś się zorientować koszt strony przy koszcie pozycjonowania to małe piwo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
sloneczniki

-----

No zaraz zaraz, ale w ogóle zawsze nowo utworzona strona nie pojawia się w wynikach google, jeśli nic się w tym celu nie zrobi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy było jakieś pozycjonowanie? muszą być linki prowadzące do strony, takie dróżki, przez które robot google tam dojedzie i się dowie o jej istnieniu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jeśli chcesz wiedzieć na której jest pozycji (jeśli jest wśród pierwszych 100) to użyj cmonitor.pl Kolejna sprawa to co poprzednie osoby napisały - hosting ma znaczenie, bo na darmowym truniej wypozycjonować ( ale też się da to zrobić bardzo dobrze ) bardziej mnie martwi kwestia: na dole jest wielka, na prawdę wielka reklama deal.pl czy to wymiana linków i ktoś Ci płaci za tę reklamę czy to reklama, która jest z powodu tego, że darmowy hosting?
Jeśli chce się tanio, prawie darmo i bez reklam, to proponuję na cba.pl - tam mam kilka stronek. Oczywiście też wyskakuje reklama i to taka ciężka w javie, że strona się długo ładuje, ale za to kilka złotych kosztuje wyłączenie reklamy na 3 miesiące. Chyba taniej się nie da, po wyłączeniu reklamy strona chodzi już bardzo szybko. Jeśli chodzi o tematykę pozycjonowania i optymalizacji, to tak wielka reklama u Ciebie sprawia, że na starcie strona jest źle widziana przez google i o wiele trudniej będzie się przebić przez całą konkurencje.
+Quote Post
FKimono

-----

Szukaj dobrych katalogów stron
+Quote Post
timon27

-----

Cytat(ctom @ 14.12.2013, 18:24:58 ) *
to TYLKO moja opinia

Nie tylko.
Stronę trzeba znacznie poprawić:
- tło jest małe i na brzegach głupio wygląda (powinno być jakieś przejście)
- logo przypomina mi internet z lat 90tych
- czerń i biel wywołuje u mnie wrażenie zakładu pogrzebowego
- reklamy z prv nie zachęcają (przesuń przynajmniej menu niżej aby nie było zasłonięte przez reklamę)
Nie skorzystałbym z usług firmy która ma taką stronę - strona również świadczy o profesjonalizmie firmy.

Ten post edytował timon27 9.03.2014, 19:39:38
+Quote Post
przemyslawgrzywu...

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Zdjecie ladne, ale strona sie totalnie rozjezdza.
Popraw css-y i potestuj na roznych przegladarkach.
Nawet jesli strone wypozycjonujesz, albo raczej podlinkujesz to kiepski wyglad i rozjezdzajaca sie strona sprawi ze ludzie opuszcza ja od razu.
Poza tym moim zdaniem za duzo tam sie dzieje, a to przeszkadza i odwraca uwage od tresci. Bannery tez ci raczej chyba niepotrzebne.
Kolejna rzecz to kod strony. Sprobuj moze z wrzuceniem strony do jakiegos narzedzia od sprawdzania SEO.
+Quote Post
Lichannoosee

-----

Cytat(przemyslawgrzywuski @ 21.03.2014, 13:41:32 ) *
Zdjecie ladne, ale strona sie totalnie rozjezdza.
Popraw css-y i potestuj na roznych przegladarkach.
Nawet jesli strone wypozycjonujesz, albo raczej podlinkujesz to kiepski wyglad i rozjezdzajaca sie strona sprawi ze ludzie opuszcza ja od razu.
Poza tym moim zdaniem za duzo tam sie dzieje, a to przeszkadza i odwraca uwage od tresci. Bannery tez ci raczej chyba niepotrzebne.
Kolejna rzecz to kod strony. Sprobuj moze z wrzuceniem strony do jakiegos narzedzia od sprawdzania SEO.

"Strona" to za duże słowo na to (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Obecna strona nie nadaje się do pozycjonowania.
Brak treści, darmowy hosting, brak jakiekolwiek contentu.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 18.09.2025 - 16:03