![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Po dodaniu skryptu cufon na stronę okazało się, że każda linijka tekstu zwiększyła swoje marginesy (tak na oko o jakieś 200-300%) w górę i w dół... Spotkaliście się z takim czymś? W kodzie nie widać żadnych dodatkowych znaczników. Jakby ktos z Was spotkał się z takim czymś to proszę o info. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałby się podgląd strony z i bez Cufona.
PS. Dlaczego nie skorzystasz z @font-face? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cufon tworzy dodatkowe elementy (z tego co pamiętam to canvas, ale pewnie jeszcze jakieś kontenery). Domyślam się, że masz jakieś style CSS ze zbyt ogólnymi selektorami i dodatkowe elementy dostają niepotrzebny margines. Sprawdź w Firebugu...
No i zamiast Cufona użyj czegoś nowszego i bardziej przyjaznego (IMG:style_emoticons/default/nerdsmiley.png) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cufon tak traktuje znaczniki <p> i jest to błąd z którym z tego co się orientuje nawet twórcy skryptu nie mogą sobie poradzić. Rozwiązaniem jest zamiast <p> zrobić <br /> wtedy powinno być ok, ale nie zawsze tak można (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Możesz też pokombinować z:
Tego się chyba nie da przeskoczyć przynajmniej ja nie znalazłem żadnego rozwiązania. No i zamiast Cufona użyj czegoś nowszego i bardziej przyjaznego (IMG:style_emoticons/default/nerdsmiley.png) Z czego proponujesz skorzystać w sytuacji kiedy miesięcznie robisz 20 stron ? Każdy projekt wykorzystuje minimum 2 różne fonty. Czyli w skali miesiąca robi Ci się tego naprawdę dużo. Pytam z ciekawości bo ciężko mi przeskoczyć z Cufona na coś innego "szybszego" ? Ten post edytował Mega_88 13.12.2013, 11:03:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakoś tak z rozpędu poszedłem w Kulfona i wyszło to co wyszło...
Rzadko kiedy zmieniam czcionkę na niestandardową bo jakoś nie mam do tego przekonania. Co verdana i spółka to verdana i spółka...(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Właśnie zastosowałem czcionkę od wujka G i wszystko śmiga jak ta lala. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co robicie z renderowaniem czcionek, gdzie na Chrome po prostu fonty się szarpią jak reksio szynkę... ? Ten post edytował Mega_88 13.12.2013, 11:21:26 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A co robicie z renderowaniem czcionek, gdzie na Chrome po prostu fonty się szarpią jak reksio szynkę... ? Ja osobiście nie siedzę we frontendzie aż tak, ale znalazłęm kilka odpowiedzi: http://kazymjir.com/blog/chrome-font-smoot...tialiasing-fix/ http://stackoverflow.com/questions/1148742...n-google-chrome |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:13 |