![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz z prostą walidacją. Jak walidacja nie przejdzie to zapisuję do tablicy i wyświetlam w odpowiednim miejscu: Przypisanie do tablicy błędów:
wycinek z formularza: Problem w tym, że zamiast wyświetlać: "Proszę podać adres email" wyświetla: "<p class="error">Proszę podać adres email</p>" Co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A musisz to w tablicy trzymać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy mi, tym bardziej, że w innym formularzu działa. Z tą różnicą, że w innych wyświetlam błędy w:
A tutaj mam mały formularz do szybkiego kontaktu, więc błędy muszą być wyświetlane w inputach. Nie mówiąc już o samym fakcie, że powinno działać, a nie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w tych innych "wstrzykujesz" kod html w LABEL , a w powyższym chcesz wcisnąć kod html w INPUT
Kod <input type="text" name="email" id="email" value="<?php if (isset($errors['empty_email'])) { echo strip_tags($errors['empty_email']); } else { echo'Email'; } ?>" />
Ten post edytował ctom 10.12.2013, 19:51:12 |
|
|
![]()
|
|
ale w tych innych "wstrzykujesz" kod html w LABEL , a w powyższym chcesz wcisnąć kod html w INPUT Kod <input type="text" name="email" id="email" value="<?php if (isset($errors['empty_email'])) { echo strip_tags($errors['empty_email']); } else { echo'Email'; } ?>" /> Pomogło dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Mam jeszcze jedno pytanie w formularzu w inputach wartość domyślna jest w kolorze:
Natomiast jeżeli są błędy to chciałbym wyświetlić je w kolorze czerwonym:
Niestety nie działa - być może strip_tags uniemożliwia odczytania klasy ? |
|
|
![]()
|
|
oglądałeś Misia ? "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych"
sprawdziłeś chociaż raz kod wynikowy ? Ten post edytował ctom 10.12.2013, 20:15:53 |
|
|
![]()
|
|
oglądałeś Misia ? "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych" sprawdziłeś chociaż raz kod wynikowy ? Oglądałem, ale na łapanie dowcipów, chyba trochę za mało wiem o programowaniu. W każdym razie wyczytałem że strip_tags usuwa wszystkie znaczniki, czyli jak zatem zmienić kolor w momencie wystąpienia błędu? |
|
|
![]()
|
|
to co tu napisałeś :
Kod #footer_form input .error{ color:red; }
|
|
|
![]()
|
|
to co tu napisałeś : Kod #footer_form input .error{ color:red; } Tak niestety nie przechodzi ale tak:
jak najbardziej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:18 |