Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Ocena dwóch stron
zielam

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Proszę o ocenę dwóch moich stron (głównie wygląd, intuicyjność/czytelność):

Druga nie ma jeszcze właściwego baneru i większości tekstów, ale mimo wszystko proszę o ocenę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Go to the top of the page
+Quote Post
lukasz1985

-----

MECHtronic:

Myślę, że graficznie nie powala z nóg ale domyślam się, że nie w tym rzecz. Jedna rzecz którą bym zmienił to nagłówek - ten, który wygląda jak chmura tagów. W złożeniu ze sliderem niżej dochodzi do redundancji informacyjnej - powielenia treści. Sugerowałbym jakoś scalić te dwa elementy lub pozbyć się któregoś. Takie krzaki, które rzucają się w oczy to jeszcze za wysoka stopka i niewyraźne tło (ale może to mój monitor).

Led-grow:

Wyśrodkowałbym nagłówek i menu głowne. Ten boks z facebookami i innymi przyciskami (które na dobrą sprawę w ogóle nie są potrzebne dla jakiejś tam lokalnej firmy) w ogóle tam nie pasuje - i zakłóca równowagę całego układu. Do slidera na mój gust nie pasują fotografie, które nie są na całą szerokość i zmieniłbym efekt przejścia. Te strzałeczki po bokach też mogłyby być większe.
W źródle zauważyłem tylko, że nie masz "/" na końcu w znaczniku:
<meta itemprop="email" content="kontakt@led-grow.pl">
jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie

+Quote Post
zielam

-----

Cytat(lukasz1985 @ 10.12.2013, 15:45:40 ) *
MECHtronic:

Myślę, że graficznie nie powala z nóg ale domyślam się, że nie w tym rzecz. Jedna rzecz którą bym zmienił to nagłówek - ten, który wygląda jak chmura tagów. W złożeniu ze sliderem niżej dochodzi do redundancji informacyjnej - powielenia treści. Sugerowałbym jakoś scalić te dwa elementy lub pozbyć się któregoś.

Rzeczywiście, pomyślę nad tym. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Takie krzaki, które rzucają się w oczy to jeszcze za wysoka stopka i niewyraźne tło (ale może to mój monitor).

Tło miało po prostu nie być białe, żeby nie świeciło po oczach. Motyw graficzny - poprawię. Co do stopki specjalnie dałem taką 'przyklejoną' żeby na monitorach o wysokiej rozdzielczości nie pokazywała się przestrzeń pod spodem oraz nie było za dużej przestrzeni bezpośrednio pod tekstem.

Led-grow:

Wyśrodkowałbym nagłówek i menu głowne. Ten boks z facebookami i innymi przyciskami (które na dobrą sprawę w ogóle nie są potrzebne dla jakiejś tam lokalnej firmy) w ogóle tam nie pasuje - i zakłóca równowagę całego układu. Do slidera na mój gust nie pasują fotografie, które nie są na całą szerokość i zmieniłbym efekt przejścia. Te strzałeczki po bokach też mogłyby być większe.
W źródle zauważyłem tylko, że nie masz "/" na końcu w znaczniku:
<meta itemprop="email" content="kontakt@led-grow.pl">
jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie

W slidera wrzuciłem przylądowe grafiki, bo nie mam jeszcze docelowych. Ikony do Facebook'a itp. są potrzebne, bo klient promuje się właśnie w taki sposób. A wyśrodkowane logo i menu - do przemyślenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Turson

-----

Chyba przesadziłeś z prostotą moim zdaniem w pierwszym przykładzie. Oprócz na tle tego czegoś to nie ma nic nowoczesnego.

Druga strona nie obraź się, ale wygląda nieco tandetnie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten slider to nijak pasuje. Nie dość, że brakuje jakiegoś odstępu marginesu pomiędzy menu a nim, to jeszcze obrazki są małe a strzałeczki do nawigacja taaaak daleko względem nich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Spójrz jakie błędy walidator W3 wywala. W pierwszej stronie to drobnostki, ale w drugiej np. styl css wstawiony do dokumentu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
Luna_s20

-----

Postaram się nie powtarzać za innymi, ale również uważam że na drugiej stronie trzeba popracować i to mocno nad nagłówkiem - logo i slider.
Nie podoba mi się też ułożenie formularza kontaktowego, sądzę że dużo lepiej wyglądałby bez lewego boksu, i wyśrodkowany. Ewentualnie możesz dodać treść do lewego boksu i go nieco wydłużyć.
Kolorystyka pomysłowo dobrana do tematu, ale bez poprawienia rozmieszczenia nagłówka i wyświetlania slidera, będzie działać na niekorzyść. Ramki czytelne, nawigacja łatwa. Po najechaniu na obrazki kursor zmienia się w "łapkę", ale te donikąd nie prowadzą. Stopka 'ginie w oczach'.
Po kliknięciu w link "partnerzy" pojawia się błąd pobierania danych. Za to ciekawy i zachęcający jest sposób opisania produktów i warto go utrzymać.

Mechtronic moim zdaniem bardzo czytelny i zachęcający właśnie przez prostotę, ale jeśli nie zamierzasz dodawać w stopce więcej treści, polecam nieco zmienić jej wygląd - skrócić i zmienić ułożenie przycisków.
+Quote Post
zielam

-----

Dziękuję za sugestie

Co do 'zielonej' strony, teraz wygląda tak: http://led-grow.pl

Proszę o ponowną ocenę
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Notice: Use of undefined constant URL_PRODUCTS - assumed 'URL_PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285

Notice: Use of undefined constant G - assumed 'G' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
0>
Notice: Use of undefined constant PRODUCTS - assumed 'PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
PRODUCTS
+Quote Post
Turson

-----

Czemu pierwsza pozycja menu nie jest klikalna?

http://puu.sh/7jOy4.jpg
Zobacz adres odnośnika jak wygląda
+Quote Post
zielam

-----

Cytat(nospor @ 5.03.2014, 13:31:09 ) *
Notice: Use of undefined constant URL_PRODUCTS - assumed 'URL_PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285

Notice: Use of undefined constant G - assumed 'G' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
0>
Notice: Use of undefined constant PRODUCTS - assumed 'PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
PRODUCTS

W jakiej sytuacji to się pokazało? Bo nie mogę tego powtórzyć..

Cytat(Turson @ 5.03.2014, 13:50:51 ) *
Czemu pierwsza pozycja menu nie jest klikalna?

http://puu.sh/7jOy4.jpg
Zobacz adres odnośnika jak wygląda

Pierwsza pozycja nie jest klikalna, bo znajdujesz się na tej podstronie. Jak przejdziesz na inną, to tamta nie będzie klikalna, a ta zacznie być.

Jak udało Ci się zadać wyszukiwarce szukanie niczego?
+Quote Post
Pyton_000

-----

- Brak obsługi nieistniejących urli
- jak dodasz / na końcu URL to się sypie CSS
- brak zaznaczenia aktualnej zakładki
- Przycisk wyślij wystarczy mały, nikt raczej ślepy nie jest
- patterny w formularzu Ci się posypały
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:08