![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż się wstydzę zawracać wam głowy czymś takim, ale nie radzę sobie z $_GET
/index.php?id_category=BizEkon&stronnicowanie=4 i $iPage1 = $_GET['stronnicowanie']; echo $iPage1; - nic nie wyświetla. Czy to może być problem z kodowaniem? charset=iso-8859-2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno to mieć związku z kodowaniem. Jednak na wszelki wypadek możesz spróbować -> http://turson.pl/blog/php/polskie-znaki-w-dokumencie-php
wklej print_r($_GET); i pokaż co wyświetla |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używaj bbcode, tak jak napisał Turson, wyrzuć $_GET, ponadto włacz raportowanie błędów bo nic nie wyświetla bo sobie ukryłeś błedy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
I dodam że kodowanie nie ma zwiazku z tym, bo tylko przy utf trzeba uważać na BOM (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował com 11.11.2013, 20:12:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala to:
Array ( [id_category] => BizEkon [start] => 0 [stop] => 20 [sort] => alphabet ) BizEkon Jaki błąd można popełnić w jednej linijce w której każdy string występuje pierwszy raz na stronie: $iPage1 = $_GET['stronnicowanie']; id_category pobiera normalnie. Dlatego pomyślałem, że problemem może być & a w zasadzie kodowanie. Dla przypomnienia, ma pobierać z tego: /index.php?id_category=BizEkon&stronnicowanie=4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż zawartość index.php, ponadto print_r wyrzuca zupełnie coś innego niż rzekomo mu zadajesz wiec dlatego nie działa, bo powinno wygl tak:
Cytat Array ( [id_category] => BizEkon [stronnicowanie] => 4 )
|
|
|
![]()
|
|
print_r wyrzuca wszystko co jest w skrypcie, czyli też to, co jest tutaj zupełnie nieistotne. Pytanie, czemu nie wyrzuca
[stronnicowanie] => 4 Nie ma sensu załączać tu zawartości index.php bo to ponad 2 tys linii zupełnie oderwanych od $_GET['stronnicowanie']; To nie to. |
|
|
![]()
|
|
to właśnie to bo bład masz gdzie indziej, albo poprostru nie podajesz w adresie stronnicowanie napewno masz tak: http://strona.pl/index.php?id_category=Biz...tronnicowanie=4 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Ten post edytował com 11.11.2013, 22:13:00 |
|
|
![]()
|
|
Na pewno tak mam. Control C Control V było.
I przecież na dowolną stronę mogę wrzucić wywołanie zmiennej z uri z echem, wywołać tą dowolną stronę z dopisanym parametrem po ? i musi pokazać, a tu choroba (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat Na pewno tak mam. Control C Control V było. Hmm o czym ty mówisz? masz to na jakimś hostingu? Jak tak to pokaż bo nie wierze, skopiowałem dokładnie to co dałeś w pierwszym poście i normalnie działa tak jak ma (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował com 11.11.2013, 22:19:12 |
|
|
![]()
|
|
Też nie wierzę w to co widzę. Siedzę chyba 3 godziny nad p...dołą.
Zmieniłem ten skrypt dla testów już tak, że sam nie wiem gdzie jestem. Wywołuję już taki adres (sorry za nazwy): http://.../index.php?id=6&id_category=BizEkon&dupa=3&strona=kupa robię $_GETy robię echa wszystkich i dostaję z id - nic z id_category -> BizEkon z strona - nic Chyba albo czary, albo mi Notepad robi jakieś numery związane z kodowaniem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie ma sensu załączać tu zawartości index.php bo to ponad 2 tys linii a Ty, w którym miejscu tego pliku sprawdzasz zawartość GET? Spróbuj na samym początku wyświetlić zawartość $_GET. Jeśli dalej będzie to samo sprawdź jak wygląda .htaccess, może jest jakieś przepisywanie adresów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję żebyś wkleił nam tutaj efekty wywołania poniższego kodu:
Jeśli jedno okaże się niezgodne z drugim wtedy przejdź do pliku .htaccess i zmień w linii RewriteEngine z On na Off i odpal swój link jeszcze raz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:06 |