![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Wykonuję kopię tabeli z bazy danych do pliku tekstowego. W polu tabeli dane są przechowywane w postaci a:2:{i:5413149137134;s:31:"1:chamomile & vit e:1,3:lemon:1";i:5449000000996;s:62:"0:classic:2,1:cherry:2,2:zero:2,3:light:2,4:fanta:2,5:sprite:2";}|dodatkowo jakaś treść Dane do znaku | to tablica potraktowana funkcją serialize. Po przeniesieniu danych z pliku tekstowego do tabeli w bazie danych i przy próbie odczytania tych danych, ma błąd Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 21 of 115 bytes in. Długość wiersza, wielkość wiersza, ilość rekordów tabeli oryginalnej jak i wykonanej kopii są identyczne. Próbowałem przenosić dane z wykorzystaniem funkcji base64_encode - rezultat jak wyżej. Pproszę o pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No skoro do unserialize wrzucasz jeszcze o to: |dodatkowo jakaś treść
to nic dziwnego ze ci wali bledem..... Unserialize moze przyjmowac tylko zserializowany tekst a nie COS JESZCZE. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
dzięki za odpowiedz dane czytam tak
tak działa na tabeli oryginalnej, na kopii nie kopia tabeli wykona za pomocą phpMyAdmnin - efekt taki sam pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Raz piszesz o pliku tekstowy z ktorego przeniosles do tabeli, raz piszesz o tabeli i kopii.... to wkoncu jak jest?
Wyswietl sobie te dane to bedziesz wiedzial co z nimi jest nie tak var_dump($uw1[0]); to przeciez oczywiste. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hej
raz jeszcze tworzę kopię bazy, czyli zawartość tabel bazy danych kopiuję do plików tekstowych na podstawie tych plików odtwarzam(importuję) zawartość tabel bazy danych - dla bezpieczeństwa tworzę ich kopię np. tabela o nazwie xxx ma odpowiednik xxx_kopia kłopot jest z danymi które są "serializowane' jak już pisałem w pierwszym poscie czytając z "oryginału" jest ok z "kopii" błąd var_dump() pokazuje to samo - string(xxx) - czy czytam z "oryginału" czy z "kopii" jak już pisałem parametry(długość, wielkość wiersza, ilość rek.) tabel są takie same dla porównania przy pomocy phpMyAdmin dokonałem(tylko "oryginalnych" tabel) exportu oraz importu bazy danych - wynik: ten sam błąd pozdrawiam hej czy ktoś pomoże? Ten post edytował raak07 31.10.2013, 14:10:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 19:08 |