![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, przyszło mi się zmierzyć z następującym problemem.
Mam na stronie formularz: oraz kod, który odpowiedzialny jest za walidacje:
moja gorąca prośba: co dopisać i jak to zmodyfikować aby jeśli login i mail bedą juz po walidacji czyli poprawne, po wciśnięciu "submit" formularza strona się nie przeładowała a pola mail i login zapisały się w bazie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yy co jeszcze raz? ale nie wiem ale z tego co mam wrażenie to nie ten dział bo zapis do bazy danych to php, chyba że serwer node.js ale z kodu to nie wynika...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie, dział dobry bo nie chodzi o zapis do bazy. Może faktycznie trochę nie logicznie to napisałem.
jeszcze raz: do tego kodu strony, który zamieściłem powyżej, chciałbym napisać skrypt, który po kliknięciu w przycisk 'submit' sprawdzi wszystkie pola formularza - czy zostały podane poprawnie ( może to być jakaś zmienna kontrolna w walidacji z każdego z elementów formularza), zależy mi aby to się stało bez przeładowania strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to w takim razie co masz napisane? co robi ten Twój Ajax?
|
|
|
![]()
|
|
witam, może spróbuje przedstawić problem bardziej obrazowo:
1) posiadam formularz z polem takimi jak: - login 2) przycisk subbmit wywołuje funkcje register, kod formularza:
3) login dzięki poniższej funkcji sprawdzany jest automatycznie czy nie jest już zajęty:
4) kod funkcji register (wywoływana po kliknięciu subbmit):
5) moja gorąca prośba, jak te kody przerobić aby treść funkcji register wykonywała się dopiero po sprawdzeniu czy login jest prawidłowy |
|
|
![]()
|
|
no to nie wywołuj jej jak wysyłasz formularz tylko, dopiero w miejscu gdzie on się sprawdzi i zwróci poprawną wartość, czyli jak mniemam tutaj:
Oczywiście o ile dobrze Cię zrozumiałem, bo dajesz kod to dobrze, tylko trudno się w treści doszukać tego z czym masz problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 07:44 |