![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Po wpisaniu kawałka wyszukiwanego tekstu w tabeli bazy mysql wysuwa mi się lista z podpowiedziami. Ale problem pojawia się gdy chcę by wybrane przeze mnie pole wyświetlało pozostałe informacje z wiersza, którego dotyczy. Np. tabela "cos" zawartosc: id, nazwa, miasto, ulica 1, berek, warszawa, warszawska 2, maczek, krakow, krakowska 3, beczka, wroclaw, wroclawska pole input, w którym wpisuje kawałek nazwy "be" odnajdzie mi dwie nazwy i po wybraniu właściwej chcę by w odpowiednich polach (mogą być to inputy) wyświetliło mi co zawiera ten wiersz. Jakaś podpwoiedź? Na prawdę nikt nie podpowie chociaż gdzie szukać podobnego rozwiązania? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
AJAXem pytasz wywołujesz skrypt PHP, który każe serwerowi skomunikować się z bazą danych i pobrać z niej cały wiersz, następnie wynik jest zwracany do skryptu PHP, ten znów do przeglądarki( AJAX ) i za pomocą JS wypełniasz już pola input.
Generalnie jest to proste i tylko wygląda strasznie. Powinieneś się zmieścić w kilkunastu liniach kodu. Zadawaj bardziej konkretne pytania dostaniesz, bardziej konkretne odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 00:51 |