Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][AJAX][PHP]Pobranie danych z formularza poprzez JS i wysłanie do bazy
michal_s

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam dwie części formularza. Po wypełnieniu pierwszej ktoś klika button 'przejdź dalej' i bez przeładowywania strony znika mu pierwsza część i pojawia się druga. Tyle udało mi się zrobić. Teraz tylko jak zrobić, aby po kliknięciu w ten button pobrać zawartość wypełnionych już pól z pierwszej części i wysłać je w tle do bazy? Wszystko bez przeładowywania. Nie za bardzo znam się na JS i prosiłbym was o pomoc jak by to można było zrobić z jakimiś przykładami funkcji, których trzeba użyć. Z góry dzięki.
Go to the top of the page
+Quote Post
jacobson

-----

Przeczytaj o jQuery funkcji $.ajax przesylanie danych POST-em bez przeladowania do skryptu php ktory wykonuje wszystkie niezbedne operacje i zwraca spowrotem informacje o powodzeniu / bledzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
turbiński

-----

A ja mam jeszcze lepszy sposób. Użyj jQuery Form. Jest to wtyczka do jQuery, dzięki której przesyłanie form jest dużo wygodniejsze (i możesz przesyłać pliki ajaksem, przy czym 'bezwtyczkowy' jQuery się wykłada).
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.09.2025 - 10:52