![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam poszukuję narzędzzia dziki któremu bedę mugł przetłumaczyć plik txt z jezyka angielskiego na polski.
Problem polega na tym że używając google tłumacza dodaję niepotrzebne spację które podczas inportowania bugują i nie można wczytać pliku . Orginał np Clothing |0|0|0||1| a po przetłumaczaniu google tłumaczem Odzież | 0 | 0 | 0 | | 1 | jak pozbyć się niektórych spacji (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ręczna robota odpada bo jest tego za dużo . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem co z tym mam zrobić bo plik muj nie jest w php Tylko w TXT Może mugł by mi ktoś ten 1 plik przetłumaczyć tak abym mugł zainportować go .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie bardzo rozumiem co z tym mam zrobić bo plik muj nie jest w php Tylko w TXT Może mugł by mi ktoś ten 1 plik przetłumaczyć tak abym mugł zainportować go . kujaziom sowiq napisał Ci jak usunąć te spacje z pliku |
|
|
![]()
|
|
Jak to wykorzystać bo zapiusalem zrobilem plik php i nic mi to nie dało ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to wykorzystać bo zapiusalem zrobilem plik php i nic mi to nie dało ;p Po pierwsze to zainstaluj sobie sprawdzanie pisowni, bo ciężko się czyta Twoje posty. Jak nie umiesz sobie poradzić, to poszukaj jakiegoś narzędzia online, w którym najpierw zamienisz '| ' na '|', a później ' |' na '|', dzięki czemu pozbędziesz się spacji po obu stronach znaków '|'. Przykład: http://textmechanic.com/Find-and-Replace-Text.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najpierw musze Ci napisać, że zanim weźmiesz się za język programowania, to weź się za język polski. Twoich postów nie da się czytać z takimi "bykami"!
A wracając do sedna tematu. Musisz wczytać plik txt w skrypcie php i tam wykonać funkcje str_replace. |
|
|
![]()
|
|
Udało mi się to zrobić jednak nadal wyskakuje bład podczas inportu . Co zrobić jeżeli linijka textu w pliku txt jest za długa dla google tłumacza i przerzuca mi część tekstu do nastepnej linijki (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Dzieki czemu są nie zgodnosci w linijkach i chyba dlatego sie buguje . Macie może jakieś inne narzędzia do tłumacznia (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Przepraszam pisałem na szybko . Ten post edytował kujaziom 18.10.2013, 17:11:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:36 |