![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wysłaniem dwóch formularzy i nie mogę sobie z nim poradzić...
mam przykłądowo formularze:
Jak wysłać dwa formularze za jednym razem choć wątpię czy to możliwe? Dodam, że upload w ajaxie jest z dynamicznym ładowaniem na bierzącej stronie w DIV-ie. Próbowałem w podójnymi submitami, ale problem powstaje kiedy np. w jednym formularzu mam inputy i upload zdjęć ponieważ do uploadu potrzebuję jednego submita i do zapisu do bazy również, a po kliknięciu submita odpowiadającego za zapis danych wszystkie dane post wysyła i wyświetla całą stronę w DIVIE z uploadem. Zmarnowałem dużo czasu na metodę prób i błędów i nic. Może jest jakiś lepszy sposób na połączenie wszystkiego w jeden formularz gdzie będzie UPLOAD z submitem i zapis do bazy z submitem. Formularza w formularzu nie można umiścić, ale właśnie tak jakby to mi jest potrzebne... Ten post edytował kubax33 4.10.2013, 00:14:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czasami najprostrze rozwiązanie jest najtrudniejsze do zauważania : )
Cytat Może jest jakiś lepszy sposób na połączenie wszystkiego w jeden formularz wystarczy, że zrobisz : w ten o to sposób masz wszystko w jednym formularzu : ) (do uplodu zdjec nie zapomnij o enctype='multipart/form-data') nie wiem tylko po co Ci upload z oddzielnym submitem. Do tego formularza wystarczy Tobie jeden submit i wtedy w php sprawdzasz czy zostały przesłane jakieś pliki, jeśli tak to wtedy coś tam z nimi robisz, jeśli nie, to zapisujesz reszte formularza do bazy : ) eidt: zapomnialem o tym: Cytat Dodam, że upload w ajaxie jest z dynamicznym ładowaniem na bierzącej stronie w DIV-ie.Próbowałem w podójnymi submitami, ale problem powstaje kiedy np. w jednym formularzu mam inputy i upload zdjęć ponieważ do uploadu potrzebuję jednego submita i do zapisu do bazy również, a po kliknięciu submita odpowiadającego za zapis danych wszystkie dane post wysyła i wyświetla całą stronę w DIVIE z uploadem do uploadu ajaxem nie potrzebny Ci 2 submit ; ) zrób wszystko w jednym formularzu, naprawde : ) Ten post edytował gitbejbe 4.10.2013, 06:20:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby to zobrazować przesyłam fragment kodu jak to funkcjonuje:
Według Twojego sposobu jak widzisz ładuje wszystkie submity do DIVA. Nie wiem jak to ominać próbowałem drugiego submita zrobić takiego:
I dopiero wtedy to przesyła, ale dla mnie to nie jest rozwiązanie ponieważ ten przycisk oprócz wysłania wszystkiego musi jeszcze sprawdzić czy dobrze wypełniono wszystkie dane na zasadzie walidacji jquery. Co z tym zrobić... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 23:08 |