![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Stawiam sklep na module Quick.Cart i napotkałem taki oto problem. Stworzyłem przy produktach w koszyku pola tekstowe. Chciałbym aby po uzupełnieniu pola tekstowego zapamiętywało teskt do zmiennej: $aData['sField3']. Tylko teraz mam dwa buttony: 1. Zapisz, który przelicza po zmianie ilości produktów w polu tekstowym 2. Złóż zamówienie-> który wysyła zamówienie. Jak należałoby to zrobić aby, któryś z tych buttonów spowodował zapamiętanie pól tekstowych do zmiennych. Ewentualnie w grę wchodzi stworzenie nowego buttonu. Przykładowo podaję pole tekstowe do wpisywania ilości: Kod <label for="quantity'.$aData['iProduct'].'">'.$lang['Quantity'].'</label><input type="text" name="aProducts['.$aData['iProduct'].']" value="'.$aData['iQuantity'].'" size="3" maxlength="4" class="input" id="quantity'.$aData['iProduct'].'" alt="int" /> Największy problem mam z buttonami, gdyż nie wiem na jakiej zasadzie one działają. Zamieszczę przykładowy kod: Kod <tr class="buttons"> <td id="save"> <input type="submit" name="sRemember" value="<?php echo $lang['Remember_basket']; ?>" class="submit" /> </td> <td colspan="4" class="nextStep"> <input type="submit" name="sCheckout" value="<?php echo $lang['Checkout']; ?> »" class="submit" /> </td> </tr> Pozdrawiam. Ten post edytował MattG 1.10.2013, 23:18:12 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Idzeisz do strony (metody) gdzie wywoływany jest action formularza i przypisujesz sobie zmienne z formularza do jakich tylko danych chcesz więc nie wiem w czym problem.
Jeżeli klikniesz <input type="submit" name="sRemember" value="<?php echo $lang['Remember_basket']; ?>" class="submit" /> zostanie przesłana w formularzu zmienna o nazwie $_POST['sRemember'] (lub $_GET), sprawdzasz czy zmienna istnieje i przepisujesz pole z formularza do swojej zmiennej np. $aData['sField3'] = $_POST['aProducts[costam]'] ; Jeżeli klikasz sumbita <input type="submit" name="sCheckout" value="<?php echo $lang['Checkout']; ?> ?" class="submit" /> rozpoznasz go po zmiennej $_POST['sCheckout'] Ten post edytował prz3kus 2.10.2013, 06:52:34 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Akcja do formularza wysyłającego koszyk wygląda tak:
Kod if( isset( $_POST['sCheckout'] ) && !empty( $config['order_page'] ) && isset( $oPage->aPages[$config['order_page']] ) ){ header( 'Location: '.dirname( $aUrls['sUrl'] ).'/'.$oPage->aPages[$config['order_page']]['sLinkName'] ); exit; } Wszystko ląduje w zmiennej: $sOrderProducts. Nie mam pojęcia jak sprawić aby zapamiętało dodatkowo jedno pole mojego inputa z nazwą sComment: Kod <input type="submit" name="sComment" value="<?php echo $lang['Komentarz']; ?> »" class="submit" /> Chcę, aby treść pola również znalazła się w zmiennej $sOrderProducts, która wyświetla szczegóły zamówienia. Deklaracja zmiennej sOrderProducts wygląda tak: Kod $sOrderProducts = $oOrder->listProducts( true );
Ten post edytował MattG 2.10.2013, 13:21:37 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 05:25 |