![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--smiesznylolek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
przerabiam sobie powoli ww ksiazke, i podczas przerabiania jednego z przykładów, nie do końca mi działa.
Pojawia mi się następujący błąd: Fatal error: Call to undefined method Strona::WyswietlMenu() in D:\xampp\htdocs\rozdzial_06\strona.php on line 38 Kombinowałem troche ale nic nie wykombinowałem tutaj umieszczam kod (linijka 38 to ta pogrubiona) prosił bym o wytlumaczenie co tu jest nie tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie <? a <?php , serwer może mieć wyłączone short tags
PS: Co to za książka, która uczy używania echo w klasach i html w php .? Ten post edytował Wazniak96 1.10.2013, 16:08:48 |
|
|
--smiesznylolek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
o kurde, faktycznie... dzięki za pomoc:) taki głupi błąd, tyle się oszukałem a to taka pierdółka;/
książkę pożyczyłem od kolegi to ona . W takim razie jaką książkę byś polecił, jeśli ta to kiszka? |
|
|
--smiesznylolek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale co do tego htmla i echo w tej klasie, to tutaj ona jest zastosowane tylko i wyłacznie do zrobienia takiego ogólnego szablonu strony, czy to jest błąd?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodu PHP nie powinno się mieszać z HTML/CSS, a już na pewno nie w klasie. Klasa nie powinna z założenia wyświetlać na ekran jakichkolwiek danych. Powinna je zwrócić, a dopiero w odpowiednim pliku powinieneś je wyświetlić.
Poczytaj o systemach szablonów w PHP. PS: załóż konto. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co to za książka, która uczy używania echo w klasach i html w php miałes kiedyś w ręku jakąś książkę o php ? raczej wątpie, bo jakbyś miał to wiedziałbyś, że ogólnie w książakch tego typu jest dużo kodu który ma na celu przedsatwić w jak najprostrzej i zrozumiałeś formie działanie danych mechanizmów. Jakby autor książki tłumaczył wszystko godnie z systemami szablonów, to ciekawy jestem ile stron miałaby taka książka i ile osoób potrafiłoby się z niej czekokolwiek nauczyć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:14 |