![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W bazie danych mam sporo danych oraz dodane z palca linki do plików zewnętrznych jak biorę eksport a później import calej bazy to wszystko jest ok tylko nie ma linków do plików i tutaj mam problem jak to zrobić by wszystko działało Dzięki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurczę ... nie wiem.
Ale czekaj, zaraz wyciągnę swoją szklaną kulę i zobaczymy ![]() A tak poważnie, to my tutaj już we wróżki i czary nie wierzymy (z czarami różnie bywa ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest tabelka kilka kolumn i w jednej z nich sa pliki do pobrania pdf po kliknieciu otwiera sie pdf kroty mozna zapisac ale te linki nie eksportuja sie i tu jest problem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm
Najlepiej by było jakbyś wrzucił tutaj strukturę tej tabeli (możesz wrzucić wynik zapytania "SHOW CREATE TABLE nazwa_tabelki"). Do tego dorzuć jakieś 2-3 przykładowe rekordy. Z tego co piszesz nie wiem czy chodzi o zapisane linki czy, że w tabeli masz zapisane całe pliki w formie BLOB itp. Jeśli chcesz pomocy - daj sobie pomóc ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc podaj przykład kodu i danych. to jest tabelka kilka kolumn i w jednej z nich sa pliki do pobrania pdf po kliknieciu otwiera sie pdf kroty mozna zapisac ale te linki nie eksportuja sie i tu jest problem Cholera! Chyba mi się kula zepsuła,bo widzę tylko mgłę... To jest przykład kodu i danych? Może zacznijmy od początku, może nie zrozumiałeś co to jest przykład kodu i danych albo nie rozumiesz dlaczego ich potrzebujemy. Zatem, przykład kodu to jest to co zdążyłeś sam napisać do momentu napotkania błędu. Z reguły to w nim są błędy, które nie pozwalają na działanie programu zgodnie z założeniami. Przykład danych, jest to struktura tabeli oraz wprowadzone Przykładowe dane, pozwalają określić czy struktura jest odpowiednia dla założeń i czy dane są w odpowiednim formacie. Jak załączysz te dane, to może ktoś odpowie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował omanek 2.10.2013, 09:52:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ekhm... odjęło mi mowę... EDIT: @autor miałeś podać strukturę bazy i jakieś przykładowe rekordy a nie kod PHP :| Ten post edytował Sephirus 2.10.2013, 09:54:04 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
O stary, tym eksportujesz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Temat: eksport bazy
Problem: eksportowanie jakiejś tabelki jest niekompletne Co potrzebujemy by pomóc: Wynik zapytania:
Pokaże nam ono jaka jest struktura tabeli z jaką masz problem. Wynik zapytania:
Pokaże nam przykładowe rekordy. Wystarczy wykonać te zpaytania w PHPMyAdmin i w jakiejkolwiek formie wkleić tutaj ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Już lepiej - więc w czym jest dokładnie problem? Rozumiem że chodzi o tą kolumnę "pliki" i linki, które się w niej znajdują?
W jaki sposób robisz eksport? Przy eksporcie z PHPMyAdmin wszystkie pola powinny być wrzucone do pliku. Po wczytaniu do nowej bazy też powinny się tam znaleźć. Czy w pliku eksportu jest uzupełniona kolmna "Pliki"? -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
klikam na export oraz opcje szybko
Tak wlasnie chodzi o ta kolumne linki z niej sie nie exportuja Jak przegladam plik wyexportowany sa tam linki ale po imporcie juz ich nie ma w bazie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy możesz pokazać jak wygląda baza po zaimportowaniu Twojego zrzutu? Chodzi o obrazek podobny do screena numer 1 z Twojego poprzedniego posta.
|
|
|
![]()
|
|
wszystko wyglada tak samo tylko w kolumnie pliki jest pusto
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dostęp do konsoli, żeby wyeksportować bazę za pomocą mysqldump? To chyba najbardziej niezawodna metoda...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:18 |