![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam taki oto skrypt.
Chciałbym go skonfigurować tak aby po wpisaniu prawidłowego kodu otrzymanego w SMS'ie, wyświetlał się "odtwarzacz z transmisją HD". Ale przy konfiguracji napotykam problem, nie wiem jak połączyć skrypt z profitsms, tak aby działały kody otrzymane przez użytkowników. Chciałbym aby ktoś mi wyjaśnił gdzie co wpisać, bo wiem tylko gdzie wpisać API key. Instrukcja ze strony profitsms jest dla mnie niezrozumiała i mam wrażenie, że nie należy ona do tego skryptu. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
A co w tym niezrozumiałego? Podajesz apiKey i numer telefonu(numer z którego przychodzą sms). Skrypt ten dodaną ma już grafikę. Jeżeli chcesz, żeby w przypadku poprawnego kodu przenosiło do transmisji HD trzeba umieścić odnośnik lub automatyczne przeniesienie, za pomocą funkcji header w instrukcji case (78 linijka). (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Oczywiście pomijamy tutaj sesje, zapis, że usługa została opłacona itp. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
A co w tym niezrozumiałego? Podajesz apiKey i numer telefonu(numer z którego przychodzą sms). Skrypt ten dodaną ma już grafikę. Jeżeli chcesz, żeby w przypadku poprawnego kodu przenosiło do transmisji HD trzeba umieścić odnośnik lub automatyczne przeniesienie, za pomocą funkcji header w instrukcji case (78 linijka). (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Oczywiście pomijamy tutaj sesje, zapis, że usługa została opłacona itp. No właśnie tak robię, ale gdy wpisuję kody testowe to niestety nie działają. Zastanawiam się czy tutaj:
Nie trzeba czegoś wprowadzić, API key i numer telefonu wprowadzałem ale nie wiem co w "Code" wprowadzić. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
W code masz własnie wprowadzić twój kod do sprawdzenia(który wpisujesz w formularzu)...
Ten post edytował Wazniak96 23.09.2013, 16:06:24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kody testowe, ewenetulanie wyślij sms
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podałeś właściwe API i właściwy numer SMS?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ten formularz wysyła kod (input name="kod" -> tutaj wpisujesz kod testowy lub kod z sms) do:
$_POST['kod'] jest zawartością pola o nazwie kod wysłany metodą POST |
|
|
|
|
|
|
|
Ten formularz wysyła kod (input name="kod" -> tutaj wpisujesz kod testowy lub kod z sms) do:
$_POST['kod'] jest zawartością pola o nazwie kod wysłany metodą POST Dobra, zróbmy inaczej. Jak mi to zrobisz i będzie działało to masz u mnie doładowanie za piątkę. Załóżmy, że mój APIkey to: xxoxccc222e, testowy kod z SMS'a: xx222333, numer telefonu to: 91955. Jak będzie wyglądał cały kod? |
|
|
|
|
|
|
|
http://eastwestfm.pl/profit.php
Zawsze zwróci "Błędny kod" ponieważ takie Api nie istnieje, taki numer nie istnieje, i taki kod nie istnieje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Aby działało musisz mieć usługę w ProfitSMS.pl -> podajesz API w skrypcie -> podajesz numer usługi -> wysyłasz sms/kod testowy -> wpisujesz w formularz -> otrzymujesz "Kod poprawny" |
|
|
|
|
|
|
|
Usługę w profitsms już mam aktywną.
|
|
|
|
|
|
|
|
Podrzuć mi na PW apiKey, numer usługi oraz kody testowe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Do zamknięcia, okazało się, że hosting, na którym zamieściłem skrypt nie obsługiwał cURL co powodowało problem.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 03:24 |