![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem z bazą danych. Chciałbym wysłać zapytanie do wszystkich użytkowników z bazy danych jednocześnie.
Moje zapytanie do MySQL brzmi tak: INSERT INTO questions (to_user, question, status, anonymous, date, time) VALUES ('DO WSZUSTKICH USEROW', 'Pytanie?', '0', '1', '13-09-2013', '13:00'); Niestety nie wiem, co podłożyć pod wartość: "DO WSZYSTKICH USEROW", żeby każdy otrzymał ode mnie informację. Wszystko działa jak wpiszę pojedyncze nicki, ale mam już 60 użytkowników w bazie i niestety, pisać ręcznie 60 zapytań to trochę męczące. Myślałem, że może uda się coś z kombinacją: "SELECT username FROM users" - wyświetla całą listę użytkowników w bazie, ale niestety nie działa to, jak myślałem. Czy ktoś może mi pomóc? Bardzo mi na tym zależy, a nawet nie wiem, jak szukać tego w google. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Kacper Ten post edytował Kacperinjo 13.09.2013, 13:21:32 -------------------- Gimb.pl
Askuj.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale prawdę mówiąc, nie znalazłem w necie podobnego przypadku oraz użycia powyższej funkcji. Mógłbym ktoś to trochę rozwinąć? Dać wskazówkę?
-------------------- Gimb.pl
Askuj.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie znalazles w necie? Przeciez w linku co ci podalem masz opis oraz przyklady...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie znalazles w necie? Przeciez w linku co ci podalem masz opis oraz przyklady... Dla Ciebie te przykłady są oczywiste, dla mnie niestety nie. Siedzę nad tym cały dzień i nie potrafię tego ogarnąć. Nigdy nie programowałem, nie zjamowałem się bazami itd. Jestem laikiem. -------------------- Gimb.pl
Askuj.pl |
|
|
![]()
|
|
Cos w ten desen.
|
|
![]()
|
|
Cos w ten desen.
Ogromnie Ci dziękuję! Śmiga bardzo ładnie. Próbowałem to zrobić jeszcze za pomocą JOIN, ale też mi nie wyszło ![]() Dziękuję raz jeszcze. Miłego wieczoru. -------------------- Gimb.pl
Askuj.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:26 |