![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam mały problem, otóż, próbuję zrobić coś takiego...
i potem w kodzie daje:
coach to id div'a, który ma zostać wyświetlony po naciśnięciu. Mam parę takich div'ów, dlatego takie ujęcie w funkcji byłoby dla mnie wygodne. Jestem początkujący, więc nie wiem co tu robię źle, że to nie działa..;/ bo jak dam kod w onclick z alertu to działa.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli już musisz to robić w ten sposób to wystarczy:
ale sugerowałbym przenieść cały JS do osobnego pliku. Można by nadać name inputów odpowiednie do id checkboxów i przeskanować wszystkie inputy (lub jeśli chcesz ograniczyć to nadać jakąś klasę tym co mają być przeszukwiane) i tam podpiąć zdarzenia. Ten post edytował WiruSSS 27.08.2013, 00:26:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i u mnie u groy wyskakuje komunikat z zawartoscia alert...a powinien pokazywac sie div...
Nie wiem wlasnie jak u mnie to zrobic, bo ogolnie mam 3 div'y. i teraz w jednym inpucie daje przy onclick:
w drugim
w trzecim
i wtedy dziala dobrze...ale pomyslalem ze przez funckje bedzie lepiej bo mniej kodu....jak to najlepiej zrobic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale po grzyba wkladasz to w alert? Alert sluzy do wyswietlania tekstu a nie wykonywania kodu. Wywal ten alert a bedzie dzialac
|
|
|
![]()
|
|
ja juz nic nie rozumiem mam dokladnie teraz tak:
w head w body
Nie wiem, może źle coś przekazuje do funkcji albo coś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale przekaz jeszcze do funkcji sswoj radio, bo w funkcji this. nie odnosi sie do niego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro zaznaczasz radio to już nie możesz odznaczyć i wystarczy to:
a gdybyś chciał this.checked to musisz przekazywać kliknięty obiekt do funkcji czyli onclick="showelement('coach',this);" a odbierać
ale to raczej dla checkbox-a |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 16:15 |