![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Pewnie trzeba użyć wyrażeń regulanych, ale nie udało mi sięnapisać takiego które by zadziałało poprawnie.
Mam taką sytułację: Jak widać tag <b> jest wstawiony w atrybutach <div>, tak być nie powinno, chcę go usunąć razem z zawatrością żeby otrzymać: Jednak artybuty i ich wartości się zmieniają, czyli nie ma tak że klasa jest zawsze pierwsza a id drugie, mogą występować w dowolnej kolejności i mogą się pojawić jeszcze inne atrybuty. Co zrobić żeby usunąć tag <b> z atrybutów innego tagu? Ten post edytował hobibit 24.07.2013, 11:28:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że twój kod wyrzuci wszystkie <b>, ja chce usunąć tylko te które są podane w miejscu atrybutów.
A jeśli rozbuduje wyrażenie tak że będzie łąpać dodatkowo diva w stylu:
To usunie mi też diva, a ja chce usunąć <b> z atrybutów a nie uwuwać <b> poza atrybutami ani całych div-ów w których jest <b>. Też inne atrybuty które ma div powinny pozostać nie naruszone. Ten post edytował hobibit 24.07.2013, 12:03:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tylko z atrybut
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Nie nie tylko z atrybutów.
Mam już prawie działający kod:
Jednak ma wadę. Kiedy w jednym tagu występuje więcej niż jedno <b>tresc</b> to usuwa tylko jedno (pierwsze). Czy jest jakaś opcja że w wyrażeniu regularnym używam zagnieżdzonych nawiasów (), tylko jak się odwołać wtedy do jednego z nawiasów w środku ? gdybym zwrócił \\1 to wypluje 'ab', co zrobić żeby zwróciło tylko 'a':
Ten post edytował hobibit 24.07.2013, 14:24:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:39 |