![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--DawiT-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam problem. Chodzi o to, że mam połączenie z bazą danych mysql w pliku config.php, połączenie i baza jest ok, ale jak do pliku index.php gdzie jest moja strona dodam (oczywiście w znacznikach <?php ?>) linijkę "include('config.php');" strona staje się biała (tak jakby w pliku index się wyświetlała zawartość z pliku config.php)
Próbowałem też z require i require_once i dalej to samo.. próbuję to zrobić na 000webhost.com, na cba.pl wszystko działa normalnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że problem tkwi w Twoim połączeniu z bazą.
pokaż kod pliku config.php |
|
|
--DawiT-- |
![]()
|
Goście ![]() |
<?
$mysql_host = "mysql4.000webhost.com"; $mysql_database = "bazadanych"; $mysql_user = "uzytkownikbazydanych"; $mysql_password = "haslobazydanych"; @mysql_connect($mysql_host,$mysql_user,$mysql_password) or die(mysql_error()); @mysql_select_db($mysql_host,$mysql_database) or die(mysql_error()); ?> Oczywiście poza host'em dane zostały zmienione.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz białą strone bo sie strona nie generuje spowodu bledow. A bledow nie widzisz bo ich nie wyswietlasz. Wlacz wyswietlanie to zobaczysz
Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--DawiT-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nospor - dzięki!
![]() Teraz mam taki komunikat: Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/mojeja/public_html/test/config.php on line 11 linijka 11: mysql_select_db($mysql_host,$mysql_database) or die(mysql_error()); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez komuniakt bledu wyjasnia wsszystko....
A jesli nie wyjasnia to zajrzyj do manuala http://pl1.php.net/manual/en/function.mysql-select-db.php i zobacz jakie argumenty przyjmuje twoja funkcja a co ty za glupoty jej wstawiasz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--DawiT-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki, działa. Udało się
![]() problem tkwił w tym że było mysql_select_db(HOST,baza); <-- a HOST był nie potrzebny ![]() Temat można zamknąć ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:32 |