![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję skryptu napisanego w JavaScript, który po kliknięciu w brazek będzie tworzył dodatkowe okno (nad/pod) nim, w którym można używać HTMLa. Dokładnie chodzi mi o coś takiego, jak na tej stronie: http://www.animezone.pl/odcinki-online_blood-lad_1 Po kliknięciu w button odtwarzający pojawia nam się okno z odtwarzaczem, ponadto możemy takie okno łatwo zamknąć krzyżykiem. Myślałem też o alternatywnie takiego skryptu jaką jest okienko dialogowego typu alert. W sumie byłoby to dla mnie najlepsze wyjście, ale niestety, nie da się zamieścić w nim odtwarzacza.
Jakieś pomysły? Ten post edytował playdewu 18.07.2013, 15:39:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blood Lad, ciekawe anime z sezonu:P
animezone.pl wykorzystuje jQuery. Domyślnie jest ukryty kontener z odtwarzaczem, a potem zmienia się ich embed w zależności od klikniętego playera. co do okienka, robisz sobie plik np. player.php i getem przesyłasz id odcinka i ewentualnie playera, jeśli jest ich kilka
Ten post edytował gorden 18.07.2013, 15:50:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można troszkę jaśniej? Średnio rozumiem, co gdzie i jak mam utworzyć/wkelić.
W końcu to przedszkole ;D Btw. Blood Lad owszem, zapowiada się ciekawie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) @EDIT Ma to być embed z YouTube'a. Ten post edytował playdewu 18.07.2013, 16:15:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chcesz jeden filmik, to wystarczy zrobić funkcję java script:
zdarzenie onclick i wywołanie tej funkcji, a w player.html wklejasz embed |
|
|
![]()
|
|
No nie do końca o to mi chodziło.
Zamiast wczytać to okienko na załadowanej już stronie, otwiera mi się nowe okno z playerem. |
|
|
![]()
|
|
w takim razie będziesz musiał użyć własnego skryptu na wyskakujące okienko.
google pod zapytaniem "custom popup javascript".. można pobrać kilka gotowych skryptów, ale te ładniejsze wymagają jquery, więc "custom popup jquery" |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
To jest bardzo proste do zrobienia, wystarczy podstawowa wiedza jquery + php
Wyswietlasz sobie wyniki i robisz link np. z onclick (najprosciej) onclick="$('div#tu-film-<?php echo $id_filmu; ?>').load('strona.php?idFilmu=<?php echo $id_filmu; ?>'); gdzie strona php to oddzielny plik i zwykle zapytanie z warunkiem id=$id_filmu i w tym samym pliku umieszczasz odtwarzacz i to w zasadzie tyle, to sa podstawy podstaw. zamkniecie okna to zwykle click() w jquery. wyswietlanie samego odtwarzacza to nie moja dzialka ale w google pelno tego |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nawet troche przekolorowalem bo na podanej stronie film zawsze otwiera sie w jednym oknie na gorze strony, ja Ci podalem przyklad z innym div id co da Ci to, ze kazdy filmik moze np otwierac sie pod danym linkiem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:39 |