![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
witam powiedzmy ze w bazie mam 100 rekordów ( o wartosci od 1 do 100 )
ogladam sobie je na stronie w liscie. obok kazdego jest gozik ( usun ) usuwa dany rekord o danym id. to zrobilem teraz jak zrobic ze jak sie kliknie usun 90 rekord to wszystkie od 91 w zwysz zmieniaja wartosc o 1 ze luka sie zapelnia .. mam takid kod
-------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to najlepiej dac do petli for żeby tam sie reszta zmieniała i 1 odjeć od ID.
Tam gdzie jest max to policz ile jest rekordów w bazie, albo jaka jest najwieksza liczba ID. musisz to jeszcze dopracować. W pętli dajesz zapytanie którenadpisuje i tam dasz WHERE $i a nadpisuje się jako id='$i-1' chyba rozumiesz. To tak w skrucie. Może się okazać że $i ni ebedzie miałą wartości usuwanego ID ale o 1 wiekszego lub mniejszego. Reszte sam sobie dokocz ![]() Ten post edytował 3miel 17.10.2004, 15:52:55 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:48 |