![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem polega na tym, że przy aktualizacji rekordów w inputSelectedCountries (input type select multiple) zamiast standardowych kluczy pobranych wcześniej ($(this).val()) podmienia je na własne klucze. A konieczne jest aby klucze oraz wartości pozostały niezmienione. Kod addCountries.on("click", function(e) { $("#inputAvailableCountries option:selected").each(function () { selectedCountriesArray[$(this).val()] = $(this).text(); // POBIERANIE WARTOŚCI, KLUCZ JEST OK }); selectedCountriesArray = $.unique(selectedCountriesArray); selectedCountriesArray = $.grep(selectedCountriesArray,function(n){ return(n) }); inputSelectedCountries.html(""); $.each( selectedCountriesArray, function(v, t) { inputSelectedCountries.append('<option value="' + v + '">' + t + '</option>'); // KLUCZ NIE JEST POBIERANY Z TABLICY TYLKO TWORZONY OD NOWA }); }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A console.log(selectedCountriesArray) co pokazuje?
jak bez kluczy prawidłowych to wstaw pomiędzy operacjami. zobacz jeszcze for(v in selectedCountriesArray) {t = selectedCountriesArray[v]; } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klucze są dobre zanim je ponownie chce wstawić do selecta tzn.
Kod $.each( selectedCountriesArray, function(v, t) { inputSelectedCountries.append('<option value="' + v + '">' + t + '</option>'); }); Z tego co czytałem, each podmienia klucze na własne ( zmienna v ). W jaki sposób mogę to "zastąpić" bez zmiany kluczy? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat W jaki sposób mogę to "zastąpić" bez zmiany kluczy? No przeciez ci podano....FOR - czytaj co dostajesz od ludzi
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:28 |