![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z usunięciem pliku z serwera. W sensie mam formularz w którym zaznaczam, który plik chcę usunąć, przekazuję on adres plik przez POST do funkcji unlink. Adres pliku do usunięcia daje dobry, ale pliku nie usuwa i wywala błąd, że takiego pliku nie mam na serwerze, jak jest...
index.php
usun.php
błąd Kod Warning: unlink(../images/pokoje/images1.jpg") [function.unlink]: No such file or directory in /home/mulino/domains/mulinoitaliano.pl/public_html/cms/usun.php on line 2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wykorzystuję tą funkcję to mi wyskakuje błąd...
|
|
|
-andesch there- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
tak jak wspomina Szymciosek
uzywasz ../ pewnie sciezka musi byc images/pokoje/images1.jpg chyba ze plik index i usun masz w jakims folderze sasiadujacym katalogiem images, masz nie masz? |
|
|
![]()
|
|
Tak, po to to jest, bo to jest w folderze na tym samym poziomie co images. W sensie jest public_html/cms i public_html/images.
A może ma ktoś prostszy pomysł, jak zrobić, by użytkownik mógł np po prostu kliknąć sobie na napis usuń obok zdjęcia, żeby go usunęło? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W checkbox-ie w value nie masz cudzysłowia otwierającego i przez to adres obrazka jest
../images/pokoje/images1.jpg" Poza tym skoro images są na tym samym poziomie to raczej powinno być bez ../ ale popróbuj z różnymi wersjami. |
|
|
![]()
|
|
Ok, stwierdziłem, że nie ma co widocznie na moją wiedzę w tym momencie usuwanie wielu zdjęć naraz to za dużo, więc zrobiłem z radio i działa, a wygląda to tak:
usun.php
usunf.php
Tylko teraz mam jeszcze jedno pytanie i jedne problem. Pytanie: O co chodzi z tym zabezpieczaniem, bo na wielu stronach gdzie czytałem ucząc się, pisali o zabezpieczaniu kodu... Spodziewam się, że mój nie jest bezpieczny. Więc jak co zrobić, by był? Problem: Chciałbym, żeby oprócz wykasowanie zdjęć z serwera, wykasował się także rekord z bazy, ale nie wiem jak przekazać do funkcji usunf.php te wszystkie rzeczy co mam wykasować... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zabezpiecz panelem logowania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:30 |