![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem który nie wiem jak opisać. Powiedzmy, że mam plik 1.php i mam tam coś takiego (szkic):
oraz plik 2.php (szkic):
i teraz pytanie: dlaczego nie wyświetla mi zmiennej seryjnej w instrukcji warunkowej lub pętli? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 9 Dołączył: 7.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ciekawy problem. Proponowałbym wpierw jednak poczytać o składni języka.
Zobacz, czy nie ma tak czasem różnicy między & a $. Proponuję też poczytać nieco o zmiennych i przypisaniu im wartości (=). Po tym chyba powinieneś wpaść na właściwy trop. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O przepraszam bardzo, pisałem z telefonu, powinno być $_SESSION['nick']. Tak czy siak nie działa i nie wiem co dalej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego nie wyświetla mi zmiennej seryjnej w instrukcji warunkowej lub pętli? Nie jest to możliwe. Zmienna SESYJNA (nie seryjna..) jest tablicą super globalną i dostęp do niej jest z każdego miejsca w skrypcie (w pętli, w funkcji, o instrukcji warunkowej nie wspominam bo to nie jest żadne osobne ciało - funkcja już tak). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:08 |