![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 13 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To po prostu znaczy, ze zmienna jest osadzona w kodzie. W "zwykłym" PHP też możesz pisać coś takiego:
zamiast -------------------- fklar.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konkatenacji przy wyświetlaniu możesz dokonać na jeden z pięciu standardowych sposobów. Wymieniam od tych wg mnie najbardziej eleganckich:
Klamry służą tu jako ograniczniki, żeby parser miał pewność gdzie się zaczyna i gdzie kończy zmienna. Dla zwykłych zmiennych możesz je pominąć, dla pól obiektu nie jestem pewien, bo nie używam cudzysłowów w PHP. |
|
|
![]()
|
|
Ok,
Dzięki za pomoc I jeszcze tak, żeby nie zakładać nowego tematu... Zauważyłem także, że w MyBB jest stała dostępna we wszystkich plikach tj. MYBB_ROOT Jeżeli się nie mylę to definiują ją w pliku konfiguracyjnym i używają MVC, ale nie jestem pewien. Czy ktoś może mnie naprowadzić na właściową odpowiedź? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że Google Ci pomoże.
|
|
|
![]()
|
|
Wątpie by googl znało odpowiedź na pytanie jak Mybb przechowuje MYBB_ROOT ;p
|
|
|
![]()
|
|
Jak nie nauczysz się korzystać z wyszukiwarki, to nigdy nie zostaniesz dobrym programistą. Do roboty
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MYBB_ROOT to stała, która trzyma ścieżkę do głównego katalogu projektu. Oczywiście to czysty strzał, ponieważ nie używam tego skryptu, ale raczej to jest to.
Definiuje się takie stałe, aby w przyszłości uniknąć edycji kodu jak np. zmienisz jakąś ścieżkę do dokumentów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:34 |