![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto skrypt ktory udostepnil w necie jakis opensourcer, jedyne co w nim zmienilem to sciezke do pliku z logami errorow oraz chialem wylaczyc notice'y oraz warningi, zeby zapisywalo mi tylko ERRORY i uznalem ze wystarczyzedytowac to linijke:
Jednak odswieżam stronę, zresetowalem webserv i dalej mi zapsiuje noticy )pod skryptem)
Co w pliku:
Plik byl oczywiscie czyszczony po przeprowadzonych operacjach. Rozumiem rowniez ze moglbym przebudowac skrypty tak aby te notice'y sie nie pojawialy (sa to skrypty na ktorych zaczynalem nauke) ale spelniaja swoje funkcje bede staral sie nowe pisac dokladniej znajac te doswiadczenia a do tamtych kiedys wroce. bede wdzieczny za pomoc, bo nie mam po prostu pomysłów o co ho Ten post edytował fate 15.06.2013, 18:38:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież o to:
error_log($err, 3, 'data/errors.log'); wykonuje się niezależnie jaki masz typ błędu,więc nie kumam czemu się dziwisz, że wszystko się zapisuje .... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha nospor, nie znam za bardzo tych funkcji bo jak wspominalem nie pisalem tego skryptu, zmylil mnie po prostu komentarz autora.
Czy ma ktos pomysl jak w takim razie, wylaczyc zapisywanie notców i warningow ? jak w praktyce działa funkcji serialize? bo nie moge zrozumieć do czego ma sluszywac owa linika w efekcie: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czy ma ktos pomysl jak w takim razie, wylaczyc zapisywanie notców i warningow ? Jakim cudem ty coś piszesz skoro Ty nie potrafisz zrobić zwykłego IFa?Napisałem ci dokładnie, która linijka zapisuje Twoje logi. To daj na nią warunek (IF) i po sprawie.... Już żebyś nawet nie musiał myśleć, to warunek jaki masz dać masz dosłownie 3 linijki wyżej .... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ciężka krytyka ale dzięki nospor, czytanie powinno poprzedzać pisanie nawet wypocin wychodzi na to
Przyjrzałem się teraz dokładniej i mnie troche oświeciło, rzeczywiście nie ma tam nic tak naprawde skomplikowanego, nie wiem czemu założyłem, że ów warunek powinien sluzyc filtrowaniu bledów DO ZAPISU - pewnie dlatego, że ja bym tak zrobił Poradze sobie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 06:50 |