![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam zmienna tablicowa umieszczona w pętli for i chciałbym, aby ta zmienna mogła zostać użyta poza tą pętlą. Jak tego dokonać? Próbowałem zrobić już za pomocą sesji, lecz nie bardzo chciała współpracować. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale gdzie masz problem? Pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co mam zrobic, aby zaznaczona zmienna wyrzucala mi to, co wczesniej w petli? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A istnieje $biologia_wg[1][10] ?
Daj var_dump($biologia_wg); i zobacz co tam masz. |
|
|
![]()
|
|
A czy to ma duże znaczenie? Wylicze ilość elementów w tablicy i napisze tutaj.
Nie kminie, dlaczego nie wyświetla mi zmiennej sesyjnej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opisz swój projekt, co chcesz dokładnie osiągnąć, bo Twój kod jest do wyrzucenia.
|
|
|
![]()
|
|
Moim celem jest wyliczenie średniej ocen każdego przedmiotu z dziennika librus.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim musisz zautomatyzować to, żeby automatycznie czytało dowolną liczbę przedmiotów, dowolną liczbę ocen i dowolną liczbę wag.
Tak jak napisałem, zalecam przepisać ten kod, bo jest naprawdę paskudny. Ale odpowiadając na Twoje pytanie, sesja jest kompletnie bez sensu w tym przypadku. Zauważ, że chcesz po prostu się odwoływać do ostatniego elementu, co wystarczy zrobić tak:
W kodzie masz mnóstwo błędów, więc moja odpowiedź nie gwarantuje, że otrzymasz prawidłowy wynik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:05 |