![]() ![]() |
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Dopadło i mnie, bo rzadko pytam na forum... do tej pory wyszukiwałem rozwiazanie problemu, ale teraz nic nie znalazłem.
Krótko: Plikiem x.php generuje strone y.php i w jej tresc przez funkcję fwrite wstawiam kod php, przesyłajac podczas generowania przez POST wartosc id. W nowym pliku y.php wszystko działa jak na lezy do momentu ponownego wczytania pliku z paska adresu. Jak dam odswiez - jest ok (trzyma te same dane), ale jak wejde z paska adresu to pusto. Jak zrobić, żeby w kluczowym zapytaniu w pliku y.php podczas generacji w zapytaniu
zamiast 'id_towaru' wstawało w kod strony od razu wartosc np 123. Czyli zeby po wygenerowaniu strony y.php w kodzie nie było WHERE id = 'id_towaru", ale WHERE id = 123. Bede wdzieczny za pomoc. A. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Przedstaw kawałek kodu jak robisz to dotychczas. Bo chyba nie chodzi o to, by przed id_towaru wstawić znak dolara?
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
No i chodzi mi o to, a by w powyzszym zapytaniu przy generowaniu strony i wklejaniu fwrite'em jej zawartosci zamiast WHERE id = '$id_meczu', zamiast zmiennej była wstawiana wartosc liczbowa na stałe. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli chcesz by zmienna przyjęła swoją wartość to umieść ją pomiędzy " (cudzysłów). Oczywiście jeśli dobrze rozumiem problem.
Pod warunkiem, że właśnie tak generujesz stringa, który później zapisujesz do pliku. |
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Zrobiłem jak pisałeś
I nadal nie wstawia mi wartosci jaka przekazywana jest przez $_POST, tylko wpisuje całe zapytanie. A chciałbym, jeśli tak się da, żeby to wyglądało w zrodle strony tak:
|
|
|
|
|
|
|
|
Zrobiłem jak pisałeś
I nadal nie wstawia mi wartosci jaka przekazywana jest przez $_POST, tylko wpisuje całe zapytanie. A chciałbym, jeśli tak się da, żeby to wyglądało w zrodle strony tak:
Pokaż więc proszę fragment kodu, w którym generujesz dane do zapisu do pliku, bo teraz to dla mnie jest wróżenie z fusów. |
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Powyzszym generuje plik, wstawiam kod i wszystko dobrze działa, poza tym, że zamiast wartosci liczbowej która przekazywana jest w zmiennej, wstawia mi zmienną. Jeszcze raz podkreślę, że to działa i pobiera dane ze zmiennej i plik ladnie sie wyswietla nawet po podswiezeniu strony. Ale jesli wejde do pliku przez pasek asdresu np http://towary/123, to juz mi tego id nie pobiera i nie wyswietla danych. |
|
|
|
|
|
|
|
Spróbuj tak. Ten post edytował b4rt3kk 13.06.2013, 11:13:20 |
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Ano wygląda tak. Kurcze nie moge dojsc jak to zrobic.
|
|
|
|
|
|
|
|
Chodzi mi o plik, który w pierwszym poście określiłeś jako x.php. Jak w tym pliku wygląda kod PHP?
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
PLik x wyglada tak:
|
|
|
|
|
|
|
|
No widzisz, a więc zastąp kod od 42 do 76 linijki następującym:
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Wstawiłem i bez tego podkreśla na czerwono $id_meczu = $_POST['idmeczu']; ze unexpected indentifier 'idmeczu' after String.
Bez tego <<< 'PHP' PHP; nie da sie fwirtem wstawic kodu. |
|
|
|
|
|
|
|
Wstawiłem i bez tego podkreśla na czerwono $id_meczu = $_POST['idmeczu']; ze unexpected indentifier 'idmeczu' after String. Bez tego <<< 'PHP' PHP; nie da sie fwirtem wstawic kodu. Przeoczyłem te apostrofy, użyj znaku ucieczki i będzie ok:
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Kolego sprawdze za pol godz.
. Ale jak zadziala... Dobre piwo bedzie dla Ciebie;) |
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Pomoze ktos prosze? Bo już nie mam pomysłu, jak to zrobic
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
Panowie da sie to zrobic, czy nie? Ma ktos jakis pomysł?
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem czemu tak masz bo powinno być wszystko ok. Znów pokaż cały kod pliku x, po zmianach.
|
|
|
|
| --Frugo-- |
|
|
Goście |
W kluczowych linijkach tak jak ponizej.
Dochodze do wniosku ze tak sie nie da, bo fwrite traktuje to jako string i zawsze wklejka nazwe zmiennej a nie jej wartosc.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 15:19 |