![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Uruchamiam serwer shoutcast spod konsoli poleceniem sc_serv sc_serv_basic.conf Proces się uruchamia i trwa. Natomiast gdy uruchomię z poziomu skryptu php poleceniem system() mam komunikat o zakończeniu procesu, wygląda jakby go otwierał, ale zaraz zamykał: „I msg:<***> Logger shutdown” oraz „Return value: 255”.
Polecenie system() się wykonuje, więc nie ma tu znaczenia tryb save_mode, bo przy obu zarówno on jak i off, objawy są te same. Gdzie może tkwić problem? Z góry dziękuję za ewentualne sugestie forumowiczów. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Skrypt php ma ogranoczony czas wykonywania? Uruchomić proces w tle?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Uprawnienia do katalogu/plików są poprawne? Nie ma nic w logach systemu?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
A php nie działa przypadkiem w chroot? Jak masz podpięty, FCGI, czy mod_php?
|
|
|
|
|
|
|
|
Uprawnienia do katalogu/plików są poprawne? Nie ma nic w logach systemu? Plik programu ma prawa rwx rwx rwx, a dodatkowo skrypt php umieściłem w tym samym folderze co program. W logach serwera jest tylko uruchomienie i zakończenie procesu. A logów systemowych nie mogę znaleźć, bo w folderze /var/log/ nie ma pliku syslog. A php nie działa przypadkiem w chroot? Jak masz podpięty, FCGI, czy mod_php? ups... A jak to sprawdzić? Ten post edytował yahreck 12.06.2013, 18:07:16 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 19:09 |