![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Oto kod
I mój problem (w innym temacie mam problem z PL znakami) tym razem polega na tym że po uzupełnieniu np. Rodzaju_pisma i zakresu dat albo Rodzaju pisma i Nadawcy to wyświetla wszystkie dane, tak jakbym nic nie podał. Gdy wypełnie tylko [Rodzaj_pisma] albo każdy inny pojedynczo parametr to działa, jak kilka to już nie. podobno to jest wina użycia OR proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak to ma działać? czy aby na pewno jak OR?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ma działać tak że
screen Kto wpisuje wybrane przez siebie parametry właśnie np. Rodzaj_pisa i Nadawce , bez uzupełniania pozostałych i ma mu przeszukać baze na podstawie tego. A na razie działa to tak że jak sie wpisze jeden parametr to dział i szuka, samą date też szuka, zakres dat też szuka. Jedynie gdy sie poda 2 lub więce parametrów głupieje i wywala całą tabele. Z drugiej strony spróbowałem inaczej i osobno zrobiłem wyszukiwarke wg.dat i osobno wg. danych gdzie zamiast OR mam AND i podczas wyszukiwania wpisuje tam gdzie nie znam parametru % a gdzie znam to wpisuje go i wtedy też normalnie filtruje te dane. Ale wolał bym mieć wszystko w jennym, a nie 2 osobne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wg podanych warunków ma powiększać zbiór wynikowy (OR), czy też pomniejszać (AND).
id miasto imie 1 warszawa ala 2 olsztyn iza 3 warszawa ela 4 elblag ela przy wpisaniu imie='ela', to wiadomo - pojawia sie rekordy 3 i 4 przy wpisaniu miasto='warszawa', rekordy 1 i 3 Co ma sie pokazac przy wpisaniu miasto='warszawa' oraz imie='ela'. rekordy 1,3,4, czy tylko 3? |
|
|
![]()
|
|
Ale wg podanych warunków ma powiększać zbiór wynikowy (OR), czy też pomniejszać (AND). id miasto imie 1 warszawa ala 2 olsztyn iza 3 warszawa ela 4 elblag ela przy wpisaniu imie='ela', to wiadomo - pojawia sie rekordy 3 i 4 przy wpisaniu miasto='warszawa', rekordy 1 i 3 Co ma sie pokazac przy wpisaniu miasto='warszawa' oraz imie='ela'. rekordy 1,3,4, czy tylko 3? hmmm co do przykładu to żeby ograniczało sie do dokładnych wartości czyli w tym przypadku 3 a u mnie wpisze Rodzaj_pisma=email to pokaze dobrze same mejle ale już jak wpisze email i do tego Nadawce to wywala wszystko całą baze a chce zeby pokazał mejle tylko od tego nadawcy A co do tego okienka i opcji uzycia AND Jeśli z kodu wywaliłem funkcje wg. daty i dałem zamiast OR > AND. To po wpisaniu RodzajPisma= email i Nadawca=jakasfirma to wywala dalej całą baze, ale po wpisaniu rodzaju pisma i nadawcy a reszty parametrów uzupełniłem samym '%' . To pokazuje dobrze przeszukaną baze same mejle od tego nadawcy I tu jest problem, bo o ile uzycie AND i w nieznane parametry wpisanie '%' to nie problem. To dla kogoś kto chce przeszukać bazę jest ważna data! Czyli np wyszukać RodzajPisma, nadawce z danego okresu, a gdy parametry do daty mam w kodzie to sie sypie nawet z AND i wywala całą baze Ktoś ma na to jakiś pomysł ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 06:49 |