![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Marek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć, szukam u was pomocy. Mam 3 różne prostokąty określone w CSS jako Divy z tłami np. 1. zielone, 2. żółte, 3. czerwone Teraz wyciągam z bazy rekordy np. spis wszystkich województw i chcę żeby tła te powtarzały tzn:
- mazowieckie (tło zielone) - małopolskie (tło żółte) - śląskie (tło czerwone) - opolskie (tło zielone) - dolnośląskie (tło żółte) - pomorskie (tło czerwone) itd Jak zrobić taką pętlę? |
|
|
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ja bym np. wstawiał z nazwą województwa nazwe diva do bazy, a sam div miałby po prostu id=zmienna i tyle.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
--Marek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Też o tym pomyślałem, ale sprawa się komplikuje gdy dane będą mogły być dodawane dynamicznie czyli np. głupi system newsów na stronie, wówczas trzeba jakoś sprawdzić który z kolei kolor to ma być. Z drugiej strony zaciągać do pracy DB przy pętli to trochę chyba przerost formy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Marek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przyznam bez bicia, że nie kumam tego co Rysh napisałem coś takiego
W tabeli test mam pola ID, tresc, date mam 10 roznych wpisów i chce jak wyżej żeby wpisy były na 3 różnych tłach czyli zielone, żółte, czerwone, zielone, żółte, czerwone etc ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
póki co wstawiłeś kod który Ci dałem na początek, zamiast się samemu domyśleć to pytasz dalej. Więc odpowiadam, wystarczy dodać elseif dla % 3 ==1 oraz == 2 i masz gotowy kod, należy pamiętać żeby po każdej pętli $color++;
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 16:51 |