![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od paru lat programuje zupełnie hobbystycznie w html, php, js, podstawy frameworków. Mam parę swoich projektów. Jestem studentem pierwszego roku i nie mam doświadczenia w pracy firmie. Moje pytanie ile taka osoba jak ja może (szacunkowo!) zarobić na godzinę? (Chodzi mi o to, żeby być zorientowany czy bardziej płaca mi się np. iśc na kasjera w sklepie i co mam powiedzieć jak zostane zapytany o oczekiwane zarobki) Ten post edytował Watt 19.05.2013, 17:26:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy bardziej się opłaca czy mniej... wg. mnie trochę głupie podejście, bo w przyszłości jakbyś chciał pracować jako programista, to doświadczenie na kasie na nic Ci się zda tutaj, dlatego lepiej byłoby popracować w firmie i zdobyć realne doświadczenie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy założeniu, ze na razie jesteś hobbista to niewiele zarobisz. Ale, jeżeli poważnie myślisz o przyszłości w tej branży to pójście "na kasę" chyba nie jest dobrym rozwiązaniem. Dobrze zrobić sobie np. jakiś staż w dużej firmie i dalej inwestować w siebie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=Xf49urzfFVs
Bo jeżeli stawiasz programowanie obok pójścia na kasę, to coś jest nie tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 21.05.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mozesz pisac programy na kasy fiskalne :PPP Jak bys chcial to polaczyc ^^
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jak już ktoś wyżej napisał polecam zdecydowanie staż/praktyki w dużej firmie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko w dzisiajszych czasach ze stażami/praktykami, trzeba mieć naprawdę szczęście... Chyba delikatnie mijasz się z prawdą. Jeśli ma się delikatne nawet rozeznanie rynku, umie dobrze zagadać i ma się jakieś podparcie wiedzą i umiejętnościami to zdobycie stażu czy też praktyk w przyzwoitej firmie nie jest problemem. Pomijam oczywiście staż/praktykę jako darmowa siła robocza do parzenia kawy, roznoszenia korespondencji i uzyskiwania doświadczenia jako młodszy operator urządzeń powielających i faksu. Sam załatwiłem sobie praktyki, a i ze stażem nie było jakiegoś większego problemu - a wszystko zaczęło się od monitoringu ogłoszeń w portalach, strony www wybranego i szeroko rozumianych targów edukacyjnych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ma się kwestia odbycia praktyka/stażu w firmie, gdy już skończyłem szkołę?
Powiedzmy, że znalazłem ofertę od firmy, która szuka praktykanta (webmastering). Podkreślam praktykanta, ale ja już skończyłem szkołę? Mogą mnie przyjąć na takie coś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dużo firm przyjmuje Ciebie na staż / praktyki z urzędu pracy.
Rejestrujesz się jako bezrobotny - firma cię zatrudnia i firma ma z tego korzyści z urzędu pracy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Znajomy - świeży Pan magister właśnie na takie coś poszedł. Przykre to, ale niestety taki kraj... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko w dzisiajszych czasach ze stażami/praktykami, trzeba mieć naprawdę szczęście... Nieprawda. Jest dużo fajnych firm, które oferują płatne praktyki. Wystarczy się rozejrzeć. Trzeba się tylko wykazać, mieć podstawową wiedzę z określonego zakresu i coś sobą reprezentować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:39 |