![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak zrobić by element (div) był nie zaznaczany i nie aktywowany myszką?
Wyjaśnię to na przykładzie tagu HTML a. Gdy najedziemy na link, aktywuje on się i kursor zmieni wygląd na "łapkę". Gdybym dał display: none, po najechaniu myszką na link (a raczej teraz puste pole) nie zmieni ona kursoru (bo link nie jest widoczny). I teraz chodzi mi o to, jak zrobić by np. taki link był widoczny, lecz nie aktywowany? Wiem, że wytłumaczyłem to łopatologicznie, ale mam nadzieję, że zrozumiecie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za wygląda kursora odpowiada właściwość cursor.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie nie nie nie, to z a to był tylko przykład. Dobra, zobaczcie na stronę: http://ziuty.pl i najedźcie na domek w menu. Pokazuje się obrazek "HOME", lecz gdy najedziemy na to img, to chowa się on (gdyż wysunięcie go powoduje div poniżej - jQuery). Chcę teraz by po najechaniu obrazek, nie chował się on, a dopiero po zjechaniu z diva. Inaczej nie umiem wytłumaczyć :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (gdyż wysunięcie go powoduje div poniżej - jQuery). jeśli to jest jQuery robione, to musisz zajrzeć w kod i pododawać odpowiednie handlery albo pousuwać, żadna filozofia (oprócz tego, że szybko się bałagan robi w ten sposó(IMG:style_emoticons/default/cool.gif) . A jeśli robić to od zera, to najłatwiej można to zrobić w CSS z :hover i transitions. I ja bym się przychylał się do CSS, bo robienie tego w jQuery to droga trochę naokoło... http://jsfiddle.net/nSjnZ/1/ Ten post edytował PrinceOfPersia 18.05.2013, 02:38:54 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie! O to mi właśnie chodziło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:38 |