![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pr0.nospor.pl/
Hejka, stworzyłem taki bash.org tylko że z kawałkami programistycznymi. Jak oceniacie? Coś dodać? Usunąć? ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Fajny pomysł ;-)
Spróbuj oddzielić bardziej poszczególne elementy listy od siebie, np naprzemienne kolory albo chociaż linia oddzielająca, bo teraz trochę się zlewają kolejne posty. Może stronicowanie też nad listą. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pomysł fajny dla nas programistów. Ale czy ludzie będą się tam udzielać i korzystać z tego? Jeżeli tak, to byłoby super. Nic tutaj w sumie więcej do oceny. Wszystko działa, no i pomysł fajny.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat albo chociaż linia oddzielająca Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające? Cytat Ale czy ludzie będą się tam udzielać i korzystać z tego? A któż to wie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może chociaż z forum ludzie będą się dzielić co lepszymi kawałkami zamiast walić do tematu HUMOR (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ale Twoje uznanie. Nie, nie moje. Użytkowników, dlatego pytam się o opinie. Jeśli faktycznie więcej osób będzie uważać że to się zlewa, to coś się pomyśli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające? Za mało. Pamiętaj że kolory w tych odcieniach są widziane na każdym monitorze inaczej (kwestia jasności itd.). np. wchodząc na bash nie widzę prawie belek oddzielających na swoim LCD, a jak wejdę na starym CRT to są te odcienie szarości dobrze widoczne. Poza tym łamiesz regulamin (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Szablon nie jest Twojego autorstwa, użyłeś gotowca (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował !*! 9.04.2013, 10:27:29 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Poza tym łamiesz regulamin Szablon nie jest Twojego autorstwa, użyłeś gotowca Tak i jest to jasno na stronie napisane. To razA po drugie: wyraźnie na początku napisałem: Cytat ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony Może wyraziłem się nie jasno, więc doprecyzuję: nie oceniajcie szablonu, tylko funkcjonalnosc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) edit: dodałem linię kończącą oraz zwiększyłem odstęp. Mam nadzieję, że rozdzielenie się polepszyło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
(IMG:http://img809.imageshack.us/img809/2384/minuss.png)
Przy minusowaniu wpisu z 1 na 0 nie pojawia się żadna wartość |
|
|
![]()
|
|
Masz rację. To musi być jakiś błąd js/jQuery, bo mam taki kod:
j.find("span.vr").html(data.vresult); gdzie data.vresult wynosi właśnie 0 (liczba) Wystarczy zmienić odpowiedź z 0 liczba na 0 tekst i już zapisuje ją poprawnie.... dziwne... tak czy siak poprawione (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę kawałków fajnych, nawet się uśmiałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pomysł w miarę oklepany, ale jak będziesz miał masę krytyczną to może się to nawet rozkręcić.
Na stronie głównej oprócz krótkiego opisu powinieneś mieć parę najlepszych świeżych kawałków (to zachęca do przeglądania całości) + widoczny formularz do wrzucania treści - może z boku albo pod tymi najlepszymi - pod warunkiem, że będzie widoczny od razu po załadowaniu strony . Z tych treści będzie żył portal, wiec powinieneś ułatwić jak tylko się da ludziom ich dodawanie |
|
|
![]()
|
|
Tak, oklepany, ale jakoś nigdzie nie widziałem czegoś stricte programistycznego.
Może te ostatnie najlepsze na głównej faktycznie to dobry pomysł. Zapewne wrzucę jutro bo zaraz spadam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może opcja z możliwością cofnięcia swojego głosu (tzn możliwość kliknięcia "plusa", po tym jak kliknąłem "minusa")?
|
|
|
![]()
|
|
Dorzuciłem najlepsze na główną.
Cofnięcie głosu... hmm... chyba się da (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł bardzo oklepany, no ale cóż, kolejna strona do odwiedzin. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tak jak pisali poprzednicy (a może i nie): na stronie głównej musi być jakiś content, aby zachęcić odwiedzającego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens. Komentarze często potrafią powalić jakościowo oryginał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ktoś chamsko wkleił post z forum (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cytat A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens. Średni pomysł, bo niby co by tam maiło być prócz "haha" i "hihi" lub "suchar". Jak będzie coś rewelacyjnego, to i tak trafi to do działu Humor. ps. jakby ktoś nie znał http://ircblog.php.pl/ |
|
|
![]()
|
|
Cytat Może opcja z możliwością cofnięcia swojego głosu (tzn możliwość kliknięcia "plusa", po tym jak kliknąłem "minusa")? Dodane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł stary. Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick). Teoretycznie mogę głosować 10 razy (pomniejsza mi ilość), po odświeżeniu otrzymuję informację że już głosowałem. Gdybym pracował przy tym kodzie, parametr result dla vote stanowiłby dla mnie zagadkę. Dlaczego przekazujesz (-)1, nie lepiej plus/minus up/down? Sądziłem że już tagu b nie używa się w warstwie prezentacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick). To ma problem!!! Nikt nie wyłącza JS w dzisiejszych czasach. Korzystasz z IE 5.5?Sądziłem że już tagu b nie używa się w warstwie prezentacji. W3C (w HTML 5) wspiera nadal ten tag, więc w czym widzisz problem? Szukasz dziury w całym?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 23:02 |