![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Udalo mi sie w koncu skonczyc skrypt, lecz teraz chcialbym go troche utrudnic. Aktualny kod
Teraz wsadzam w formularz radio 4 kolejne ID z bazy i przypisuje je do value w radio, a chcialbym, aby wartosc value dla radio byl 1,2,3,4 i potem jakos przekazac, ze 1= $row['ID'] 1 wyswietlonej odpowiedzi i potem pod 1 jakbym w zapytaniu sprawdzal, to bedzie szukal odpowiedzi o ID z $row['ID']. Mam nadzieje, ze dobrze wyjasnilem, czy ma ktos jakis pomysl jak to mozna jakos zrobic? Bo ja probowalem kilka sposobow i nie dzialalo. Szukalem tez, aby ukryc w html VALUE, ale tego chyba sie nie da. Wiec czekam na wasze pomysly (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W html oczywiście nie da się ukryć value. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ale w jakim celu chcesz, to utrudnić? Bo nie do końca rozumiem.
Ale możesz np. pomnożyć wszystkie ID przez jakąś liczbę, base_64, po udzieleniu odpowiedzi odkodowujesz base_64 i dzielisz przez tamtą liczbę. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat nic nie da, bo akurat odpowiedz prawidlowa to zawsze 1 najnizsza wartosc ID, wiec jakby ktos to sprawdzil, to odpowie na wszystko prawidlowo.
Bo w bazie mam ODP: ID 1: A (prawidlowa) ID 2: B ID 3: C ID 4: D ID 5: A (prawidlowa) ID 6: B ID 7: C ID 8: D i tak wystarczy wiedziec, ze n+4 to odpowiedz prawidlowa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wyświetlaj w losowej kolejności poza tym możesz zmienić indexy pobrane dla Twoich value i później je wyciągać po udzieleniu odpowiedzi.
|
|
|
![]()
|
|
one sa wyswietlone w losowej kolejnosci wedlug funkcji shuffle.
Ale jak to zmienic i pozniej wyciagnac, troche Cie nie rozumiem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mozesz zapisac np w sesji losowo wygenerowane indexy dla 4 odpowiedzi i przypisać je do konkretnych ID których dotyczy odpowiedź.
Po wykonaniu post'a wyciągasz z sesji losowe indexy i należące do nich ID-ki z bazy. |
|
|
![]()
|
|
podobnie wczesniej pkombinowalem, ale cos nie do kona wychodzi.
KOD
no i zapytanie
W teorii wedlug mnie powinno, chodzic, a tak nie jest :/ wpadlem troche na lepszy pomysl, zahashowac ten ID (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
dajemy cos takiego podstawiamy to pod RADIO, ale potem jak w zapytaniu sprawdzic czy $_POST['odp'] to wlasciwe ID? Posiedzialem i rozwiazalem sam. Mozna zamknac temat |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 02:37 |