![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Skitter- |
![]()
|
Goście ![]() |
Efekt? Zamiast czarnego obrazka, który powinien wygenerować się na miejscu żółtego pojawia się właśnie żółty. Jak rozwiązać ten problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jaki ma być konkretnie efekt? czarny obrazek, który zasłoni całą przestrzeń? to po co generować żółty?
|
|
|
-Skitter- |
![]()
|
Goście ![]() |
To tylko testowy plik. Efekt ma być taki, że wygeneruje się żółty a zaraz po nim czarny, który go zastąpi (ostatecznie ma być czarny). Niestety żółty cały czas widnieje na ekranie (albo czarny się w ogóle nie generuje, albo w jakiś sposób nie może zastąpić żółtego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jpeg to nie animacja...
|
|
|
-Skitter- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiadomo, że nie. Ale dlaczego nie można nadpisać jednego zdjęcia drugim? A jeśli nie ma na to sposobu, to jak to ominąć?
|
|
|
![]()
|
|
bo jpeg to nie animacja...
musisz mieć dwa osobne obrazki... i zastosować jquery, albo zrobić gif... podstawy php, html, grafiki itp... :P |
|
|
-Skitter- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dlatego napisałem to w dziale "przedszkole" ;D.
Szkoda, myślałem, że będzie podobnie jak w Pascalu lub Delphi. Tam nie było takich problemów (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest właśnie dziwne bo wysyła do przeglądarki dwa obrazki a wyświetla tylko pierwszy.
|
|
|
![]()
|
|
tak tylko tutaj tworzysz JPEG'a - plik, a tam tylko wypełniałeś ekran np. barwą...
czytam i nie wierze... :/ jak jest możliwe że pod jednym adresem pliku będą dostępne dwa? Ten post edytował StrefaPi 18.03.2013, 21:22:43 |
|
|
-Skitter- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie chcę, aby były dostępne dwa!
Chcę aby ten żółty się wyświetlił, został ZNISZCZONY a następnie na jego miejsce wskoczył nowy. Tym sposobem pod jednym adresem będzie cały czas JEDEN obrazek. No dobrze, może opiszę mój problem trochę dogłębniej, wtedy lepiej go zrozumiecie i ktoś będzie mógł mi pomóc. Otóż piszę program (koniecznie musi być w PHP), który będzie wyświetlał animację piksel po pikselu (różnokolorowe). Będą one obsługiwane przez pętle, ważnym jest, aby animacja ta trwała BARDZO długo. To znaczy pętle będą tak zagnieżdżone w sobie i wykonywane tyle razy, że długość całej animacji wynosiłaby więcej niż rok. Zrobiłem to w Pascalu, nie było problemu. Teraz chcę powtórzyć mój projekt w PHP. Jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
ale php ma całkiem inne założenia...
ad 3* wtedy najporściej jest na podstawie daty na serwerze obliczać jaka powinna być barwa i od niej zaczynać animację, która zapętlona w nieskończoność (w javascript) będzie co jakiś czas (lub bardzo powoli) zmieniać się, jedyny problem to to, że interwał w javascript i w php musi się zgadzać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował StrefaPi 19.03.2013, 17:04:56 |
|
|
-Skitter- |
![]()
|
Goście ![]() |
Eech czyli pozostaje mi się uczyć javascript :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |