![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem zmęczony po 4 piwkach więc za błędy wybaczcie.
mam sobie taki przykład
jak mam odpytać tego magika __call czy on tak ma $name czy nie, nie ma ? Próbołwame na rużne sposoby i odpowiedż zawsze była zła. Macie jakieś pomysły na to ? Ten post edytował Gligamesh 14.03.2013, 02:03:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może lepiej spróbuj zapytać ponownie jutro (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) bo na razie ciężko zrozumieć co masz na myśli.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
reutrn flase;
Dziwne, że wogóle parser ci to przepuszcza.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
esz panowie czepiacie się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z palca pisałem a chyba każdy ma zdolność kojarzenia (jak widać tylko teoretycznie)
Lepiej ? Chodzi o to by z zewnątrz sprawdzić czy '$name' jest i _call „zrobi coś” czy przerwie funkcje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 28.11.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mimo wszystko nadal niedokładnie wszystko łapię, oczekujesz że metoda __call sprawdzi [zwróci] Tobie czy dany klucz istnieje i następnie wykona jakąś tam akcje, tak? Jeśli tak to ma to bardzo mało sensu i próbujesz coś przekombinować, co dokładnie chcesz osiągnąć?
Ad. pytania, to return zwróci wynik, więc nie ma możliwości żeby kod dalej się wykonał. |
|
|
![]()
|
|
chodzi o sprawdzenie czy _call zostanie przerwany czy też nie. To jest tylko przykład zastosowania.
Dla zobrazowania chce uzyskać taki sam efekt jak np. z użyciem is_callable() dla:
a czy przekombinowany ? Raczej do potęgi prosty routing Ten post edytował Gligamesh 14.03.2013, 16:26:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przede wszystkim nie używaj __call(). Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, gdzie pisząc nowy/świeży kod użycie __call miałoby jakiekolwiek uzasadnienie.
2. Powinieneś utworzyć sobie osobną metodę, która zwróci TRUE bądź FALSE w zależności od tego czy Twoja docelowa metoda będzie wstanie się wykonać. W tym przypadku będzie to:
|
|
|
![]()
|
|
Ad 2 no o tym nie pomyślałem jest to jakieś wyjście z sytuacji (Ptaszek poszedł, dzięki !)
Prosty przykład zastosowania dla mapy statycznych stron
Ten post edytował Gligamesh 14.03.2013, 17:14:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:42 |